Vizita.si
Na svojo 'posebnost' je ponosna.

Novice

Ima dve vagini

Ni.J.
12. 01. 2012 13.16
78

27-letnica je nedolžnost izgubila dvakrat. Razkrila je, da se je rodila z redko okvaro, ki prizadene enega človeka na milijon, in zaradi katere ima dve vagini, dva maternična vratova in dve maternici.

Na svojo 'posebnost' je ponosna.
Na svojo 'posebnost' je ponosna. FOTO: Facebook

Hazel Jones se je od nekdaj spraševala, zakaj so jo v času pubertete mučili grozljivi krči in močne menstrualne krvavitve. Ko je dopolnila 18 let, pa je končno izvedela vzrok – zdravniki so odkrili, da ima dve vagini.

Plavolasa 27-letnica iz High Wycomba se je rodila z okvaro, ki prizadene zgolj eno osebo na milijon in zaradi katere nima le dveh vagin, temveč tudi dve maternici in dva maternična vratova. Za ITV je povedala, da je motnja prav nič ne ovira. “Ko sem izvedela, kaj je narobe z mano, sem to povedala vsem,“ pravi. “Zdelo se mi je nenavadno in izjemno, poleg tega pa se mi zdi, da lahko na ta način na marsikateri zabavi prebijem led. Če si želi katera od žensk to videti, jim z veseljem pokažem. Ne gre namreč za nekaj, česar bi se sramovala.“

Hazel je odšla k zdravniku, ko ji je dolgoletni partner povedal, da je njen predel genitalij drugačen, kakor pri drugih dekletih. “Ko se deklice razvijajo v maternici, imajo v začetku dve cevki, ki se kasneje spojita. Septum oziroma prekat, ki loči obe cevki, se pretrga, iz tega pa se nato oblikuje maternica. V nekaterih primerih pa se septum ne pretrga in ostane znotraj maternice, zato je ta razdeljena,“ pojasnjuje dr. Dawn Harper. “Da ima nekdo dejansko dve ločeni maternici, kakor Hazel, pa je izjemno redko.“

Hazel pravi, da se je prej med seksom počutila neprijetno, a se ga je sedaj popolnoma privadila. “Sedaj v seksu uživam bolj kot kadar koli.“ Operacijo, s katero bi ji odpravili deformacijo, pa je zavrnila, saj bi ji lahko pustila ogromno brazgotino.

Ko sem bila mlajša, sem mislila, da imam cistitis, bakterijsko okužbo sečil, ker me je vse tako bolelo,“ pravi Hazel in dodaja, da se spominja, kako je prijateljico v šoli enkrat vprašala, v katero 'luknjo' naj vtakne tampon. “Zatem pa sem raje utihnila, ker mi je postalo neprijetno. Prijateljica je namreč mislila, da si nameravam tampon vstaviti v zadnjično odprtino.“ Poleg tega pa je v najstniških letih Hazel trpela zaradi hudih menstrualnih krčev, njene menstrualne krvavitve pa so bile izjemno obilne. “Sedaj mi je popolnoma jasno, zakaj. Imam namreč dve maternici in dvojno menstruacijo. Če bom zanosila, bom morala tako med nosečnostjo zelo paziti, da ne bom zanosila še v drugi maternici. Seksati bom morala izključno s kondomom.“ Dr. Harperjeva pa pri tem dodaja, da bo Hazel težko rodila po naravnem poti in da bo najverjetneje potrebovala carski rez, saj sta njena maternična vratova izjemno ozka.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587