Vizita.si
Velikost penisa

Novice

Ko se spolni ud nenavadno ukrivi ...

Ni.J.
05. 02. 2010 09.30
1

55-letni voznik reševalnega vozila je imel pred kratkim operacijo penisa, saj je bil njegov spolni ud popolnoma ukrivljen. Med posegom so mu penis preoblikovali in skrajšali za približno 25 milimetrov.

Keith je imel tako ukrivljen penis, da je bil videti kot podkev.
Keith je imel tako ukrivljen penis, da je bil videti kot podkev.FOTO: iStockphoto
Keith Roberts je pred dvema letoma na penisu opazil manjšo bulo. Obiskal je zdravnika, a mu je ta zatrdil, da ne gre za rakavo tvorbo. Toda bula je začela nenadoma zelo hitro rasti in povzročila, da se je penis začel upogibati na levo stran in postajal podoben banani. Stanje pa se je slabšalo toliko časa, dokler se penis ni popolnoma upognil in bil po obliki že enak podkvi.

“Začelo se je z rahlo upognjenostjo, kmalu pa je bilo že tako hudo, da je moj penis izgledal kot podkev,“ se spominja Keith. “Ko sem šel na malo potrebo, sem uporabljal sosednje stranišče,“ še pravi v šali.

''Moj penis je bil videti kot podkev!''

Keith, ki je zaposlen kot voznik reševalnega vozila, se je svoji težavi sprva posmehoval, saj se mu je zdela zabavna in nenavadna: “Sprva je bilo zabavno. Prijatelj se je celo norčeval, da mi bo penis prinašal srečo, tako kot podkev.“ Toda stanje je kmalu začelo vplivati na njegovo spolno življenje.

Z ženo Sheilo sva se najprej veliko presmejala na račun mojega penisa. Poskušala sva ga izravnati, a je bilo podobno, kot bi skušal ravnati železno palico,“ pravi 55-letnik. Kmalu pa so postajali spolni odnosi vedno bolj boleči in neizvedljivi. Zdravnik mu je zato predlagal operacijo, s katero bi mu izravnali penis.

Keit je z ženo penis poskušal celo izravnati, a jima ni uspelo.
Keit je z ženo penis poskušal celo izravnati, a jima ni uspelo.FOTO: iStockphoto

Njegove težave je rešila operacija

Keith sprva ni želel na operacijo, saj bi z njo izgubil nekaj centimetrov moškosti. Zato se je odločil, da bo raje sodeloval na televizijskem šovu, kjer so predstavljali različne dele telesa, ki ljudi spravljajo v zadrego.

Kasneje pa je le ugotovil, da tako ne gre več naprej, in se odločil za operacijo. V upognjeni del penisa so mu naredili zarezo v obliki črke 'v' in ga preoblikovali. “V bistvu so mi izrezali velik del penisa in prišili zgornji del nazaj na spodnjega. Moj penis je sedaj krajši, a debelejši,“ razlaga Keith. “Še štiri tedne po operaciji nisem čutil ničesar. Penis je bil odrevenel in močno zatečen. Upal sem, da se mi bo vrnil občutek in da bo oteklina ostala,“ še pove. A Keith je sčasoma popolnoma ozdravel in njegove neprijetne težave so izginile.

Pri zdravljenju Peyronijeve bolezni operacija ni vedno potrebna. Najpogostejše je zdravljenje z injekcijami v zatrdlino.
Pri zdravljenju Peyronijeve bolezni operacija ni vedno potrebna. Najpogostejše je zdravljenje z injekcijami v zatrdlino. FOTO: iStockphoto

Kriva je bila Peyronijeva bolezen

Keithu so nato diagnosticirali Peyronijevo bolezen, ki prizadane približno dva odstotka moških, večinoma sladkorne bolnike. Gre za neprijetno in neželeno ukrivljanje uda pri erekciji, zaradi katerega moški ne morejo imeti spolnih odnosov. Zatrdlina v penisu je običajno posledica poškodb, ki lahko nastanejo zaradi nezaželenih pripetljajev med erekcijo, spolnim odnosom ali ''pospravljanjem'' penisa v hlače, ko je ta še v vzburjenem stanju. Poškodovano tkivo nato ni sposobno akumulirati krvi, zato se ne širi in povzroči, da se penis ukrivi. “Za Peyronijevo bolezen pred tem sploh še nisem slišal, zato sem najprej mislil, da imam raka,'' pripoveduje možakar. ''Kljub temu da ta bolezen ni nevarna tako kot rak, pa svetujem vsem, naj redno obiskujejo zdravnika. Nikoli namreč ne moreš vedeti, kaj se ti dogaja.“

Če se Peyronijeva bolezen razvije v blagi obliki, v nekaj mesecih bolečina in ukrivljenost mineta sami od sebe. Pri nekoliko hujših primerih krivino zdravijo z injekcijami v zatrdlino, v najhuših pa je tkivo treba operativno zdraviti. Večinoma gre za rutinski poseg, po katerem moški spolni ud začne normalno delovati že po šestih do osmih tednih.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587