Vizita.si
image (28)

Novice

Imela je samo še 4 ure življenja – nato pa se je zgodilo …

L.E.
13. 05. 2016 09.32
7

Samo še 4 ure življenja so ji dali zdravniki, potem ko so ji nenadoma začele ledvice delati samo še 3-odstotno. V zadnjem trenutku jo je rešil mož, ki se je odločil, da ji daruje svojo. 50 odstotkov možnosti je bilo, da se vse konča dobro. A na srečo se je.

 

33-letna Donna Ferris je zdravnika obiskala zaradi bolečin v hrbtu. Bila je precej šokirana, ko ji je povedal, da ji odpovedujejo ledvice. Naslednja tri leta je hodila na dializo. Nato pa so ji dejali, da ji tudi ta ne more več pomagati. Odpovedali sta ji obe ledvici. Namesto 15-odstotno sta začeli delati samo 3-odstotno. Dali so ji samo še 4 ure življenja. Edino, kar bi jo rešilo, je bila presaditev. Na srečo se je 34-letni mož Karl takoj odločil, da jo reši. In na srečo je imel ledvico, ki je bila primerna za darovanje. A bila je samo 50-odstotna možnost, da je Donnino telo ne zavrne. Na srečo se je končalo dobro.

Zdaj par, ki je skupaj že 16 let, lepo okreva, po enem letu pa upata, da se bosta lahko začela truditi tudi za otroka. "Vedno smo se šalili, da mi bo Karl enkrat rešil življenje, zdaj pa mi ga v resnici je in to je čudovito," pove Donna. "Ne vem, če bi bila še tu brez njega. Bilo je kar strašljivo, ko so mi tako odpovedovale ledvice. Trikrat na teden morava še na pregled v bolnišnico, ampak sicer pa se oba počutiva dobro. Zdaj si želiva še otroka in zdravnik pravi, da se lahko po enem letu začneva truditi, da bi ga dobila." Kar strašljivo je pomisliti, kako si lahko v enem trenutku zdrav in v naslednjem se tri leta boriš za življenje, ker ti odpovedujejo ledvice.

Ko so ugotovili, da Donna potrebuje presaditev, so najprej testirali njena starša, a ta ji ledvic zaradi svojih zdravstvenih težav na koncu nista mogla darovati. Ko se je testiral še njen mož in ugotovil, da je primeren darovalec, pravi, da ni pomislil dvakrat. Sedem let sta že poročena in pri njima tista zaobljuba, da bosta skupaj, ko sta zdrava in ko sta bolna, res drži. "Ljudje so mi rekli, da sem pogumen, ampak seveda sem le pomagal nekomu, ki me je potreboval," pove Karl. "Ni me bilo strah niti operacije, čeprav sem vedel, da ni majhna in tudi še nikoli nisem bil na operacijski mizi. Bila je tudi samo 50-odstotna možnost, da bo ledvica njeno telo sprejelo, ampak na srečo se je vse končalo dobro." Donna in Karl sta prestala preizkušnjo in lahko spet razmišljata o prihodnosti.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587