Vizita.si
Zdravniki si nadvse želijo priti do dna fenomenu starega Indijca.

Novice

Ali res že 74 let živi brez hrane in pijače?

E. D.
03. 06. 2010 09.09
6

Potem ko so zdravniki 14 dni budno spremljali Prahlada Janija, ki trdi, da že 74 let ni ničesar jedel in pil, so zdaj, ko so v roke dobili rezultate vseh preiskav, še vedno presenečeni. Ni jim jasno, kako je lahko stari Indijec tako čil in zdrav.

Laboratorij
Laboratorij FOTO: iStockphoto
V 14 dneh, ki jih je 82-letni Indijec Prahlad Jani prostovoljno preživel v bolnišnici, ni ničesar jedel in pil. Tudi urina in blata ni odvajal. Zdravniki so se zato bali, da mu bodo odpovedale ledvice in bo potreboval dializo ter da bo njegovo telo zaradi odrekanja hrane in pijače doživelo šok. A na njihovo veliko presenečenje se je Prahlad Jani počutil odlično, kar so potrdili tudi rezultati preiskav. Njegovo telo funkcionira nemoteno, notranji organi so nepoškodovani, njegov nevrološki sistem pa se menda lahko celo kosa s 25-letnikom, pravijo zdravniki, ki še vedno ne morejo razumeti Janijevega fenomena. ''Na lastne oči smo se prepričali, da 15 dni ni ničesar jedel in pil,'' je povedal nevrolog dr. Sudhir Shah. ''To je neverjetno! Če namreč nekdo dva tedna ničesar ne poje in popije, skoraj zagotovo umre. Tako nameravamo še naprej natančno preučevati ta fenomen.''

Strokovnjaki so namreč prepričani, da bi lahko z razvozlanjem Prahladova skrivnosti prišli do pomembnih ugotovitev o delovanju človeškega organizma v ekstremnih pogojih in situacijah. To pa bi lahko doprineslo k večjim možnostim za preživetje ljudi v primeru stradanja zaradi dolgotrajnejših naravnih katastrof, vojn in podobno, še pravijo strokovnjaki.

Zdravniki si nadvse želijo priti do dna fenomenu starega Indijca.
Zdravniki si nadvse želijo priti do dna fenomenu starega Indijca.FOTO: iStockphoto

''Menimo, da bi lahko imel ta fenomen preživetja brez hrane in pijače 15 dni ali več – če seveda res obstaja – z medicinskega oziroma znanstvenega vidika velik doprinos k blaginji ljudi. Zato smo se odločili, da ta primer Indijca še naprej podrobno raziskujemo in pridemo stvari do dna. Ne zato, ker bi hoteli dokazati, da so njegove izjave o tem, da že več kot 70 let ni ničesar jedel in pil, neresnice, temveč preprosto zato, ker želimo raziskati morebitne še skrite možnosti človeškega organizma,'' so sporočili z Inštituta za fiziologijo in sorodne znanosti.

Kot smo že poročali, 82-letni Indijec Prehlad Jani trdi, da že 74 let ni ne jedel ne pil. Kljub temu povsem normalno živi in nikoli v življenju ni bil bolan, še zatrjuje. Zdravnikom je razložil, da mu energijo za življenje daje meditacija in da brez hrane ter pijače živi že vse od osmega leta, ko ga je blagoslovil Bog.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587