Vizita.si
Chrisie

Novice

Nekoč možat bodybuilder, danes brhka manekenka

E. D.
15. 03. 2011 07.23
2

Pri 23 letih se je mišičasti Chris preimenoval v Chrisie, si omislil lasne podaljške, trajni make up, umetne prsi. Odločil se je, da je dovolj časa poskušal zanikati, kdo v resnici je, in se končno prelevil v žensko.

Nekoč je bila Chrisie moški, danes je ženska.
Nekoč je bila Chrisie moški, danes je ženska. FOTO: Facebook
Kot poroča Daily Mail, se je Chris Edkins dolgih 23 let trudil biti nekaj, kar v resnici ni bil – moški. Čeprav je imel povsem moško telo in moške poteze obraza, se je navznoter počutil kot ženska. A da bi sam sebe prepričal, da je vsekakor 100-odstotno moški, je dolga leta živel po moško. Preživljal se je kot avtomehanik, redno je hodil v fitnes in si krepil mišice, spočel je celo otroka. Leto dni po rojstvu hčerke pa se je določil, da ima dovolj. Nehal si je lagati in zaživel kot ženska. Iz Chrisa se je preimenoval v Chrisie, omislil si je trajni make up, lasne podaljške, začel je s hormonskim zdravljenjem in si omislil tudi umetne prsi. Tako zdaj kot ženska živi že osem let, a zaradi tega je njeno življenje vse prej kot preprosto. Sosedi, znanci, starši drugih otrok, ki so skupaj z njeno hčerko Chloe hodili v šolo, so jo obsojajoče gledali in včasih na njen račun pripomnili tudi kakšno pikro. Tarča posmeha je bila nemalokrat tudi Chloe. ''Včasih so jo v šoli dražili na moj račun, a z zbadljivkami je znala dobro opraviti,'' pove Chrisie. ''Seveda me je sprva skrbelo, kako bo to, da sem se prelevila v žensko, vplivalo na mojo hči, a mislim, da je veliko pomembnejše, da ima zadovoljnega očeta, kot pa to, da je oče res moškega spola.''

Chrisie še pravi, da se je devetletna Chloe neverjetno odraslo spopadla z vso situacijo in da se je naučila biti strpna do drugačnih. ''Moja hči je res neverjetno razumevajoča do mene in mojega življenja. Stara je komaj devet let, a je tako zrela za svoja leta – veliko bolj kot marsikateri odrasel človek,'' je še povedala 31-letnica. ''Poleg tega moj spol ne vpliva na to, kako dober oče sem.'' Chloe sicer svojega očeta še vedno kliče očka, čeprav Chrisie že osem let živi kot ženska.

''Ne razumem, kako so lahko ljudje tako polni predsodkov,'' pove Chrisie, katere življenje je zaradi spremembe spola vse prej kot preprosto. (simbolična fotografija)
''Ne razumem, kako so lahko ljudje tako polni predsodkov,'' pove Chrisie, katere življenje je zaradi spremembe spola vse prej kot preprosto. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

A ko je nekaj let nazaj razkrila svoj pravi jaz svetu in moška oblačila zamenjala za ženska ter korenito spremenila svojo celotno zunanjo podobo, je izgubila precej prijateljev. ''Spominjam se, da sem na profilu Facebooka s svetom delila svojo spremembo spola. Nekateri so mi takoj izrazili podporo, spet drugi so me takoj izbrisali kot prijatelja,'' je povedala Chrisie, ki pa je tiste dni, ko je povedala resnico o sebi, doživela še nekaj veliko hujšega. ''Pred mojo hišo se je ustavil neznan avto in iz njega so izstopili trije moški. Prišli so v moj dom in fizično obračunali z mano. Brcali so me v telo in glavo, potem pa me pustili na tleh v luži krvi. In vedela sem, da je to gotovo povezano s tem, da sem nenadoma začela živeti kot ženska. Preveliko naključje bi bilo, če bi šlo za kar koli drugega.''

Kljub grozljivemu napadu Chrisie ni odnehala in je še naprej vztrajala kot ženska. Temu namerava ostati zvesta tudi v prihodnje. Pri vsem tem pa ji je najpomembnejše, da njun odnos s Chloe še naprej ostane tako trden in lep, kot je bil do zdaj, in da njene hčerke njena sprememba spola ne zaznamuje v negativnem smislu. Sicer pa se je v zadnjih letih Chrisie posvetila manekenstvu in celo zaplavala v pevske vode. ''Ne razumem, kako so lahko ljudje tako polni predsodkov. Vsi smo ljudje, ki poskušamo nekako preživeti. In če lahko moja devetletna hči sprejme dejstvo, da si njen oče želi biti ženska, bi moral to sprejeti tudi ves preostali svet,'' je še povedala 31-letna Britanka.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587