Vizita.si
image (28)

Novice

Iz zabaviščnega parka na invalidski voziček

S.C.
13. 12. 2011 08.04
1

12-letnik je med adrenalinsko vožnjo v zabaviščnem parku začutil slabost, čez nekaj uric pa je ostal paraliziran do vratu.

Pripravite se na adenalinsko vožnjo vzponov in vrtoglavih padcev, hitrejšo od gravitacije. Brezno čaka, skoči, če si upaš!“ Tako se glasi oglasno sporočilo na internetni strani pariškega Disneylanda, ki nadobudne adrenalinske navdušence vabi na nepozabno doživetje z najbolj priljubljeno napravo, ki simulira dvigalo.

Med mnogimi, ki so park obiskali, je bil tudi 12-letni Bautista Riera, simpatični argentinski deček, ki je rad igral rugby, košarko in vadil borilne veščine. Med adrenalinsko vožnjo z največjo atrakcijo Disneylanda, 60 metrskim dvigalom, je začutil slabost, zato ga je oče nemudoma odpeljal v ambulanto parka. “Njegovo stanje se je hitro slabšalo, zato so ga napotili v bližnjo otroško bolnišnico. Preden je prišel do nevrologa, je bil že paraliziran do zgornjih okončin,“ pove oče, ki je bil ves čas ob njem.

Paraliza se je hitro širila tudi na spodnje okončine in še preden je prispel na intenzivno nego, se mu je ustavilo dihanje.

Iz bolnišnice v Buenos Airesu poročajo, da je utrpel hude poškodbe hrbtenjače in še ni izven smrtne nevarnosti. “Njegovo stanje je resno, a se počasi stabilizira, čeprav diha le s pomočjo umetnega respiratorja,“ je povedal dečkov stric.

To pa je le ena izmed mnogih nesreč v adrenalinskih parkih. Leta 2009 je v identični vožnji na Floridi britanski najstnik doživel srčni napad, takrat 16-letnica pa je leta 2005 umrla zaradi možganske krvavitve med adrenalinsko vožnjo na enaki napravi, ki sicer velja za pravi hit.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587