Vizita.si
image (28)

Novice

Mlada mamica pravi: 'To je mogoče doseči v 11 mesecih'

L. E.
07. 10. 2016 09.38
6

Danes 33-letna Američanka pripoveduje, kako je bila presrečna, ko je rodila sina. A ostalo ji je veliko odvečne teže. In čutila je, da ima premalo energije, da je nenehno utrujena. Z drugimi mladimi mamicami bi rada delila, kako ji je na koncu uspelo doseči postavo, ki je lepša in bolj zdrava, kot jo je imela, preden je zanosila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

33-letna Shanna Kangas je preobrazbo dosegla v 11 mesecih. Potem ko je zdravnik dejal, da lahko sploh začne telovaditi, saj je treba upoštevati, da s telovadbo ni dobro začeti takoj po porodu. To opozorilo je treba upoštevati. Toda ko je Shanna lahko začela telovaditi, si je čas za to vzela doma. Ni ji bilo do tega, a prisilila se je, da je delala vaje, medtem ko je njen sin Gunnar spal ali počival. Z njim je hodila na veliko sprehodov. In telovadila zraven tudi, medtem ko se je on igral v parku. 

Po porodu je bila srečna kot mamica, a zelo nezadovoljna s svojim telesom. Pravi, da je tehtala 70 kilogramov, kar je bilo veliko za njenih 150 centimetrov. Njen indeks telesne mase je bil 30 in to ni zdravo. "Mislim, da se danes počutim bolje, kot preden sem zanosila. Nisem mislila, da bom kdaj imela takšno telo. Na začetku mi je bilo tudi zelo težko izgubiti odvečno težo. Ampak vesela sem, da nisem odnehala. Ker sem visoka 150 centimetrov, je bilo 70 kilogramov zame res preveč. Vse je bilo težje, hitreje sem bila utrujena, to je vplivalo na moje razpoloženje, nisem imela dovolj energije, nisem mogla uživati v vsem, v čemer sem želela. Sčasoma sem začela telovaditi, ko je sin Gunnar spal ali počival. Po pol ure bi telovadila. Veliko bi hodila na sprehode. Ali pa bi telovadila, medtem ko bi se on zraven igral v parku."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poskrbela je tudi za bolj zdravo prehrano. Prej je uživala veliko piškotov in drugih sladkarij. "Postala sem strožja. Nisem si privoščila priboljškov. Ko sem se 11 mesecev kasneje pogledala, nisem verjela, da sem sploh bila kdaj noseča. In postala sem samozavestnejša, počutila sem se bolj zdrava, imela sem več energije." Na trebuhu ima brazgotino zaradi carskega reza in poudarja, da se ženske tega ne bi smele sramovati. "Mislim, da to ni nekaj, kar bi morala skrivati." To je del življenja. Še vedno živi zdravo, veliko telovadi in hkrati uživa v materinstvu. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587