Vizita.si
image (28)

Novice

Izgubila 84 kilogramov

M.K.
23. 10. 2009 15.42
12

Kate Wellstead je bila zaradi odvečnih kilogramov celo življenje tarča posmeha svojih sovrstnikov in predvsem fantov. Pred dvema letoma pa se je odločila, da je tega dovolj in da je čas za korenito spremembo, ki ji je povsem spremenila življenje.

Kilogrami so grenili njeno življenje že od majhnega

23-letna Kate se je že od malega bojevala s kilogrami. "Odkar pomnim, sem bila obilna. Spominjam se, da me je mama zaradi debelosti že pri treh letih peljala k dietetiku. V najstniških letih so me pošiljali na različne preglede in laboratorijska testiranja. Čeprav sem jedla zdravo hrano, pa so bili obroki ogromni," pravi Kate. Na koncu je tehtala 146 kilogramov. Preizkusila je na stotine različnih diet, poskusila shujšati s pomočjo hipnoze, vendar nič ni delovalo.

Pika na i je bila huda astma

Kate je zaradi debelosti in vse slabšega zdravstvenega stanja dobila tudi astmo. "Astma je postala tako neznosna, da sem že ob manjšem telesnem naporu težko dihala, kar me je zelo prestrašilo," razlaga Kate in dodaja, da jo je na koncu utrudil že manjši sprehod. Takrat se je odločila za spremembo.

Skupaj s prijateljico sta se vpisali v šolo hujšanja, kjer se učijo zdravega načina življenja in skupaj hujšajo ob zdravi hrani in vadbi. V šoli se je naučila, kakšno hrano mora uživati, kako pravilno razporediti obroke in predvsem, kako velike količine hrane uživati za zdravo telesno težo: "Ko sem bila prvič na predavanjih, me je bilo zelo sram, saj sem bila najbolj obilna med vsemi. Imela sem občutek, da me vsi gledajo. A sem vztrajala in jedla manjše obroke, tako da sem že prvi teden izgubila nekaj kilogramov. V naslednjih tednih so kilogrami kar padali z mene. Vsak dan sem bila bolj samozavestna pa tudi astma je popolnoma izginila."

Rezultat: pol teže manj in povabilo na zmenek

Kate se danes upravičeno lahko pohvali, saj je izgubila kar 84 kilogramov, kar je polovica njene teže. Izboljšalo se je tudi njeno zdravstveno stanje. Kot pravi sama, pa je najboljše od vsega to, da se ji sovrstniki ne posmehujejo več. Izpolnila se ji je tudi večletna želja – fant jo je povabil na zmenek. Danes ima Kate resnega fanta in je srečna. Na njo je ponosna cela družina, še posebej mama. Sama pa zaključuje, da si nikoli več ne bo dovolila iti nazaj.
 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587