Vizita.si
image (28)

Novice

Tako je v resnici videti, ko izgubiš kar 102 kilograma

L.E.
18. 12. 2015 08.09
9

102 kilograma je izgubila, a priznava, da se žal še vedno počuti neprivlačno, bori pa se tudi z depresijo. Po uspešnem hujšanju ji je namreč ostalo kar 19 kilogramov odvečne kože. "Tako daleč sem prišla, a se počutim, kot da se ni nič zgodilo," pravi.

 

34-letna Megan Boeh je shujšala s 195 kilogramov na 93 kilogramov. Medtem ko je ponosna na svoj uspeh, jo žalosti, da s seboj še vedno nosi 19 kilogramov odvečne teže, ki jo predstavlja neprivlačna odvečna koža. Svojo zgodbo je zaupala televiziji TLC.

Ko se pogledam v ogledalo, se sploh ne počutim kot ženska. Toliko sem vložila v hujšanje in ko ne vidiš spremembe, si žalosten. Depresija je postala še hujša.

Po navadi snemamo, kako ljudje hujšajo, pravijo ustvarjalci njihovega programa. Sedaj smo želeli spoznati, kako je, ko shujšaš, ostane pa odvečna koža. Po prvem boju sledi drugi. V epizodah serije, ki so jo poimenovali Skin Tight (Tesen), so poleg Megan spremljali še 11 ljudi, ki so v hujšanje vložili ogromno energije, a še vedno nimajo telesa, za katerega so tako trdo delali. Sedaj vsi varčujejo, da bi si lahko privoščili operacijo, s katero bi jim odvečno kožo odstranili. Gre za težak in naporen poseg, a drugače se te kože ni mogoče znebiti. Pri enem izmed intervjuvancev tehta celo 23 kilogramov.

Shujšala z bariatrično operacijo

Megan je shujšala s pomočjo bariatrične operacije, zmanjšali so ji želodec. Če ji uspe izgubiti še odvečno kožo, bo imela 74 kilogramov. Njene sanje bi se uresničile. In najtežje ji je, pravi, ker se počuti tako blizu svojemu cilju. "Sovražim to kožo. Počutim se neprivlačno. Tako daleč sem prišla, a se počutim, kot da se ni nič zgodilo." Ko jo snemajo v kavbojkah in majici je res videti mnogo bolj vitka kot na starih fotografijah. Toda ko pogumno pokaže, kaj se skriva pod obleko, spoznamo, kakšne posledice pusti prekomerna teža. Ne le da uničuje zdravje, kožo toliko raztegne, da ta verjetno nikoli več ne bo videti, kot bi bila lahko pri 34-letnici.

Megan je začela hujšati zaradi zdravja, saj so ji povedali, da bo sicer zelo verjetno umrla mlada. Ne le da je imela operacijo, s katero so ji zmanjšali želodec, povsem je spremenila življenjski slog. Počuti se bolj zdravo, sedaj pa si ne more kaj, da si ne bi želela tudi, da bi se kot 34-letna ženska počutila še bolj privlačno. "Ko se pogledam v ogledalo, se sploh ne počutim kot ženska. Toliko sem vložila v hujšanje, in ko ne vidiš spremembe, si žalosten. Depresija je postala še hujša." Počutim se osramočeno, dodaja. A potrudila se bo, da bo nekega dne le dosegla, da se bo končno lahko v ogledalo pogledala z večjo samozavestjo in boljšo samopodobo.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587