Vizita.si
image (28)

Novice

Da, to je ista ženska! Poglejte, kako ji je uspelo

L.E.
08. 04. 2016 09.25
11

V 16 mesecih je izgubila 68 kilogramov. Resda je opravila bariatrično operacijo želodca. A poudarja, da je ta lahko le v pomoč, ne more pa biti rešitev. Res ji je uspelo shujšati, šele ko se je spopadla s svojimi čustvi in spremenila način razmišljanja.

 

 

I get nervous to post a before and after picture in a two piece. I'm afraid. Because I don't like the girl I used to be-and I don't know her anymore. Why bring her up? Why expose her to the world? Can I just shut her away forever? I can't. Because too many others are currently that girl on the left. Battling to become more. Trying to find themselves. Trying to create a new life. I made it this far because the fire inside of me burned brighter than the fire around me. And the flame inside keeps growing. I know that one word or one picture can inspire someone to change their life for the better. Turn suffering to success. Turn your doubts into actions. Turn your dreams into plans. What goals are you trying to accomplish? What is keeping you from them?

A photo posted by Christine Carter (@weightlosshero) on

 

28-letna Christine Carter iz Dallasa pravi, da se je toliko zredila predvsem zaradi svojega - danes nekdanjega - partnerja. "Moj bivši me je rad nadzoroval. Govoril bi mi, kako naj se oblačim. In mislim, da je želel, da sem pretežka, da bi izgubil strah, da ga bom zapustila. Ni želel niti, da imam svoje prijatelje," pripoveduje. Vedno je bila malo močnejše postave. "In ko sem bila pretežka, sem čutila, da si ne zaslužim nič boljšega."

Izguba teže je res spremenila vse v mojem življenju. Nisem več dekle, kakršno sem bila. Pridobila sem samozavest, da sem nekdanjemu fantu rekla, da si odnosa, kot mi ga on lahko nudi, ne želim v svojem življenju. Napredovala sem v karieri. Dobila sem priložnosti, o katerih sem lahko le sanjala, ko sem bila pretežka. Vem, da se nikoli ne bom več vrnila na stara pota, ker sem trenutno tako srečna, kot ne pomnim, da bi bila prej kadar koli v življenju.

Posledice so bile hude. Ko je bila stara le 26, je morala na dan vzeti že 10 različnih zdravil, ker ji je teža začela povzročati toliko zdravstvenih težav. "Moje telo je bilo v čedalje slabšem stanju. Ampak namesto da bi se spopadla s čustvi, ki so me obremenjevala, sem samo še več jedla." Priznava, da je nenehno razmišljala o hrani. "Včasih bi se samo zbudila in po cel dan jedla. Včasih bi se zbudila sredi noči in jedla." Utrujati jo je začela hoja po stopnicah. Vmes bi mogla sesti, da bi prišla do sape. Želela si je spremembe. In se kljub nasprotovanju partnerja odločila za bariatrično operacijo želodca.

To je bilo leta 2014. Tehtala je 125 kilogramov. Ko je imela operacijo želodca, je hitro izgubila veliko teže. Ampak hkrati je kmalu spoznala, da samo z operacijo in idejo, da spremeni življenjske navade, ne bo mogla res dovolj shujšati. Morala se je spopasti s svojo psiho. "Operacija je samo nekaj, kar ti lahko pomaga." Moraš pa spremeniti tudi način razmišljanja, ki te je pripeljala do takšne teže. Najela si je osebnega trenerja. A šele ko je bila psihično na to pripravljena, je lahko res začela redno telovaditi in upoštevati njegove nasvete, kako spremeniti prehrano v bolj zdravo. V 16 mesecih ji je uspelo. In znebila se je tudi partnerja, ki je na tej poti ni podpiral.

Nikoli nisem bila srečnejša, pravi na svojem Instagram profilu, kjer se je odločila deliti svojo izkušnjo, zaradi česar ima že skoraj 32 tisoč sledilcev. "Izguba teže je res spremenila vse v mojem življenju. Nisem več dekle, kakršno sem bila. Pridobila sem samozavest, da sem nekdanjemu fantu rekla, da si odnosa, kot mi ga on lahko nudi, ne želim v svojem življenju. Napredovala sem v karieri. Dobila sem priložnosti, o katerih sem lahko le sanjala, ko sem bila pretežka. Vem, da se nikoli ne bom več vrnila na stara pota, ker sem trenutno tako srečna, kot ne pomnim, da bi bila prej kadar koli v življenju." Marsikaj je mogoče, ko se odločiš, da nekaj spremeniš.

 

#OOTD

A photo posted by Christine Carter (@weightlosshero) on

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587