Vizita.si
image (28)

Novice

Izgubila je 70 kilogramov. A pravi, da ni srečna

L.E.
03. 06. 2016 08.00
6

35-letna Carolyn pravi, da še vedno nosi ista oblačila, kot jih je imela, ko je bila njena konfekcijska številka 52. Danes se ne počuti nič bolj samozavestna kot takrat, ko je tehtala že 127 kilogramov. Moti jo odvečna koža.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Carolyn Docherty je uspelo izgubiti kar 70 kilogramov. A pravi, da se zaradi tega ne počuti nič kaj bolje, saj ji je na trebuhu, prsnem košu, rokah in nogah ostalo veliko odvečne kože. 35-letnica je shujšala s pomočjo obvoda želodca. A dokler ne zbere denarja za operacijo odstranitve odvečne kože, je prepričana, da ne bo mogla zaživeti.

'Moje telo je videti, kot da ga ima kakšna stara gospa'

Največjo spremembo sem opazila, ko sem začela telovaditi. Ljudje so mi govorili, da sem videti vse lepša in počutila sem se odlično, saj takšnih komplimentov nisem bila vajena. Vedno sem se počutila osramočeno, sedaj pa sem imela občutek, da postajam nova ženska.

"Ko sem imela 127 kilogramov, sem se vedno počutila osramočeno," pripoveduje. "Nikoli ne bi nosila kaj dosti, kar bi razkrivalo kožo. Nikoli se nisem pogledala v ogledalo, tako da niti nisem vedela, kako sem videti. Nisem vedela, da sem tako obilna. Toda ko sem slišala, da moje otroke vrstniki zaradi moje teže dražijo, sem se odločila, da bom nekaj naredila. Mislila sem, da bo živeti brez odvečne teže veliko bolje, četudi bom imela nekaj odvečne kože. Toda koža je ravno tako slaba. Sovražim jo in spet se nikoli ne pogledam v ogledalo, ker se počutim grozno. Moje telo je videti, kot da ga ima kakšna stara gospa."

Zaradi teže se je mamica štirih otrok že spopadala z depresijo, imela pa je tudi čedalje hujše težave s kostmi in vezmi. Nikoli ni telovadila, jedla pa je ogromno kruha, ocvrtih jedi in čipsa. Prva sprememba je bila, da je v obroke uvedla zelenjavo. Jeseni leta 2012 je začela življenjski slog spreminjati v bolj zdravega. Tako je do oktobra 2013 izgubila 6 kilogramov. Takrat je imela operacijo. Potem je začela še več hoditi in telovaditi doma. Po osmih mesecih je začela obiskovati telovadnico, kjer je sedaj redna gostja. "Največjo spremembo sem opazila, ko sem začela telovaditi. Ljudje so mi govorili, da sem videti vse lepša in počutila sem se odlično, saj takšnih komplimentov nisem bila vajena. Vedno sem se počutila osramočeno, zdaj pa sem imela občutek, da postajam nova ženska."

A občutek ni trajal dolgo. Medtem ko so se kilogrami topili, je koža ostajala. Trenutno denarja za operacijo nima. In po pravici povedano tudi ne gre za enostaven poseg, zato jo je tega tudi malo strah. A prepričana je, da bo denar morala zbrati, saj tako ne more živeti.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587