Vizita.si
image (28)

Novice

Uspelo ji je nemogoče!

L.E.
15. 12. 2015 08.09
11

35-letni mamici je uspelo izgubiti kar 63 kilogramov. Njeno življenje nikoli ni bilo boljše, saj je zapustila tudi moža, ki jo je ves čas poniževal. "Nikoli več ne želim biti oseba, ki sem bila," pravi. "Ne bi mogla biti srečnejša."

 

35-letna Angležinja Jen Ault je primer, kako lahko svoje življenje obrnemo na glavo, četudi imamo včasih občutek, da to ni mogoče. Hrana ji je predstavljala tolažbo in huje, kot je bilo, več je jedla. Na koncu je imela že 140 kilogramov.

Mož je izvajal psihično nasilje

"Andy (mož op. a.) se je vedno norčeval iz moje teže in zaradi njega sem se počutila še slabše. Ko mi je kupil uro, je denimo dejal, da upa, da je pašček dovolj velik za moje debelo zapestje. In bolj kot me je poniževal, večjo uteho sem našla v hrani." Danes ima novega fanta. "Ob Stuartu se počutim kot milijon dolarjev. In vedno me je podpiral pri hujšanju. Tudi sam je izgubil veliko kilogramov, zato dobro razume, kaj doživljam."

Najbolj se je zredila po rojstvu sina

Teža ji povzroča preglavice že od nekdaj. Ogromno kilogramov pa je pridobila, ko je pred enajstimi leti rodila Bena, ki ima avtizem. Stres, ki ga je doživljala, ker jo je zanj skrbelo, je povzročil, da je posegala po še več nezdravih dobrotah. A prejšnji mož je na začetku ni poniževal. Spoznala ga je prek spleta. "Mislila sem, da je moški mojih sanj. Ni mu bilo mar za mojo težo, prepričal me je, da me ima rad takšno, kot sem. Nekaj časa sem bila zelo srečna."

Imela je dovolj

Nato pa se je začelo vse spreminjati. "Včasih bi me celo prosil, če lahko spim na kavču, da bi imel v postelji več prostora. Postajala sem vse bolj depresivna in imela sem vse manj samozavesti." Odločila se je, da nekaj spremeni in se začela odrekati slaščicam in vnaprej pripravljenim hitrim obrokom. Poskušala je jesti bolj zdravo. Ko je videla, da se njeno telo počasi spreminja, se je počutila vse bolje, a njen mož je bil vse bolj nesramen. "Govoril mi je, da se mi čisto nič ne pozna. Ko sem mu nekega dne rekla, da me je prizadel, pa me je oklical za debelo kravo. Takrat sem se odločila, da se bom ločila."

Danes je vse drugače

Novega partnerja je spoznala v skupini za podporo pri hujšanju. "On me je rezumel. Tudi on je, da bi shujšal, povsem spremenil svoje življenje. Eden drugemu nudiva oporo." Presrečna pa ni le zaradi nove ljubezni, ampak tudi, ker se ji ni treba več skrivati. Z velikim užitkom izbira oprijete obleke in barvite majice. "Nikoli več ne želim biti oseba, ki sem bila," pove. "Še vedno sem šokirana, ko se pogledam v ogledalo. Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. In tudi Stuart in Ben se tako dobro razumeta. Ne bi mogla biti srečnejša."

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587