Vizita.si
image (28)

Novice

Izgubila tretjino svoje telesne teže. Poglejte jo danes

K.B.
15. 01. 2016 08.12
14

33-letna odvisnica od hrane Nikki Webster je tehtala že skoraj 300 kilogramov, ko se je odločila za operacijo zmanjšanja želodca. V samo letu dni ji je uspelo izgubiti tretjino telesne teže, a kot pravi, to še ni končni cilj.

33-letna Nikki Webster iz Arkansasa je s pomočjo operacije želodca v letu dni izgubila kar 90 kilogramov. Za operacijo se je odločila, saj je zaradi odvečnih kilogramov le še s težavo stala in težko opravljala že osnovne naloge, kot je osebna higiena. Vedela je, da jo odvečni kilogrami počasi ubijajo.
Lansko leto je v medijih priznala: ''Debelost me uničuje. Moje telo je vse bolj boleče, sovražim ga. To si tudi večkrat rečem. Hrana je moja odvisnost in ta me ubija.'' Nikki, ki živi pri svojih starših, je dejala, da na hrano pomisli že takoj, ko se zbudi. ''Ko se zbudim, komaj čakam, da pričnem jesti. Mama in oče mi poln krožnik hrane pošljeta že v posteljo, da mi ni treba dol po stopnicah pred zajtrkom.''

Vedela je, da mora nekaj spremeniti, zato je šla na osemurno pot v mesto Houston, kjer se je posvetovala z zdravnikom dr. Younanom Nowzaradanom. Dejal je, da je primeren kandidat za operacijo zmanjšanja želodca, a bi morala sama pred posegom shujšati 20 kilogramov. V samo treh mesecih ji je to uspelo in dr. Nowzaradan je odobril operacijo.

A testi so kasneje pokazali, da Nikki trpi za pulmonarno hipertenzijo – stanje, povezano z debelostjo, ki pomeni, da njeno srce ni sposobno prenašati dovolj kisika po telesu. Operacija je bila prestavljena, saj bi bila preveč tvegana. Nikki je bila že povsem obupana. Mislila je, da je bil ves trud zaman. A se vseeno odločila, da bo še naprej hujšala po planu. Njeno stanje se je le stabiliziralo in lahko je šla pod nož.

V letu dni ji je uspelo izgubiti kar 90 kilogramov, to pa še ni končni cilj. S hujšanjem bo nadaljevala in upa, da bo nekoč lahko zaživela normalno življenje.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587