Vizita.si
Menda je mešanica iz plazme trombocitov in delcev prahu iz prašičjega mehurja učinkovita v boju proti plešavosti.

Novice

Odkrili čudežno zdravilo proti plešavosti?

E. D.
17. 05. 2011 08.00
2

Ameriški raziskovalci pravijo, da so na pragu odkritja zares učinkovitega sredstva v boju proti moški plešavosti. Gre za mešanico človeku lastnih trombocitov in delcev prahu iz svinjskega mehurja, ki obnavlja rast las in preprečuje njihovo nadaljnje izpadanje.

Menda je mešanica iz plazme trombocitov in delcev prahu iz prašičjega mehurja učinkovita v boju proti plešavosti.
Menda je mešanica iz plazme trombocitov in delcev prahu iz prašičjega mehurja učinkovita v boju proti plešavosti.FOTO: iStockphoto

Če je ameriškim raziskovalcem res uspelo odkriti čudežno sredstvo v boju proti plešavosti, potem bodo novice zagotovo veseli številni moški po vsem svetu. Gre za mešanico človeku lastnih trombocitov in tako imenovanega ACella – delcev prahu iz svinjskega mehurja, ki si jo plešasti preprosto vbrizgajo. ''To je revolucionarna injekcija, ki lahko obnovi rast las pri tistih, ki so v zgodnjih fazah izgubljanja las,'' pojasnjuje vodja študije dr. Raghu Reddy. ''To je najbližje zdravilu proti plešavosti.'' Čudežna mešanica deluje na ta način, še razloži dr. Reddy, da ustvari nekakšno zaščitno plast še zdravih lasnih mešičkov, ki so tako zmožni vedno znova proizvajati lase. ''Princip je podoben kot pri injekcijah gripe, ki preprečujejo, da bi kje staknili gripo. Te injekcije iz Acella in plazme trombocitov pa pomagajo preprečiti nadaljnje izgubljanje las in pomagajo obnavljati lase,'' še pove dr. Reddy.

Seveda bo treba to novo čudežno sredstvo proti plešavosti še testirati in preveriti, zato bodo v prihodnjih dneh injekcije preizkusili na 20 britanskih prostovoljcih. Raziskovalci verjamejo, da bo sredstvo iz trombocitov in prahu iz svinjskega mehurja zagotovo delovalo ter pomagalo številnim plešastim moškim.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587