Vizita.si
image (28)

Novice

Izpolnila svojo zadnjo željo in umrla

K.B.
15. 01. 2013 08.08
33

Zvezdniki so se ta teden poklonili 17-letni Alice Pyne, ki je zaslovela s svojim seznamom želja, ki si jih je želela izpolniti še pred smrtjo. Kmalu zatem, ko je na seznamu naredila zadnjo kljukico, je pogumna deklica izgubila boj z rakom.

Med 18 željami, ki so se znašle na seznamu deklice, so bile nekatere precej običajne za najstnico, in sicer da bi spoznala člane skupine Take That, in tudi take manj običajne, na primer, da bi plavala z morskimi psi. Kljub vsemu pa ji je s pomočjo donacij in nekaterih zvezdnikov uspelo uresničiti svoj plan. Zadnjo kljukico je na svoj seznam dodala lani, ko si je v Kanadi ogledala kite. Za novo leto je na svoj blog napisala: ’’Zelo se bom potrudila, da v naslednjih nekaj tednih ne bom umrla.’’ A v soboto je kljub vsemu izgubila bitko z rakom in umrla v družbi svojega očeta, 50-letnega Simona, 44-letne matere Vicky in sestre Milly. Njena mati je na njen blog zapisala: ’’Naša predraga deklica Alice je danes dobila angelska krila #lahko noč Alice’’

Alice Pyne je pri 11 letih izvedela, da ima neozdravljivo bolezen, saj je trpela za hudo obliko raka belih krvničk – Hodgkinov limfom. Zdravniki so najstnici napovedali le še nekaj let življenja in takrat se je pogumno odločila, da ne bo izgubljala časa. Naredila je seznam stvari, ki si jih želi doživeti v teh nekaj letih in svoje uspehe zapisovala na blogu. Idejo za seznam je dobila v filmu The Bucket List, v katerem igra Jack Nicholson. S svojim seznamom je postala prava internetna senzacija, saj si je njene zapise kaj kmalu vsak dan ogledalo več kot milijon ljudi. Njene uspehe je vse do lanskega leta, ko je na svojem seznamu dodala še zadnjo kljukico, spremljalo že več kot pet milijonov ljudi po svetu.

Na svoji poti do uresničitve cilja je spoznala tudi nekatere znane osebnosti, kot je na primer Robbie Williams, ki ji je lansko leto izročil prestižno britansko nagrado za najpogumnejšo najstnico leta 2012 na vsakoletnem dogodku Pride of Britain awards. Ta je namenjen Britancem, ki so v tem letu dosegli pogumne in nenavadne dosežke. Sicer pa so se ji ta teden s svojimi zapisi na Twitterju poklonili tudi nekateri drugi znani, ki jih je spoznala na svoji poti.

Komedijant David Walliams je na Twitterju zapisal: ’’Nikoli ne bom pozabil srečanja z Alice Pyne. Kako čudovito pogumno dekle.’’

Britanska televizijska voditeljica Davina McCall: ’’Počivaj v miru lepotica. Hvala, da si svet naredila lepši.’’

Britanska medijska osebnost Carol Vorderman: ’’Resnično posebna najstnica, katere moto je bil: eno življenje, živi ga … čudovita deklica.’’

Čeprav je pogumna Alice živela kratko življenje, pa je bilo to zaradi njene pozitivne naravnanosti in odločnosti, da ne bo obupavala, polno in bogato. Mnogim pa se je deklica v srce usidrala za vedno.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602