Vizita.si
Janet nima ne maternice ne jajčnikov, njene sicer ženske genitalije pa so deformirane.

Novice

Izpoved hermafrodita: Počutim se kot cirkuška spaka

E.T.
28. 09. 2009 12.13
3

Janet se je pred trinajstimi leti življenje obrnilo na glavo. Starša sta ji povedala, da ni običajna deklica, kajti nima ne maternice ne jajčnikov, tudi njene genitalije so drugačne. Tako se je Janet prek noči iz družabne 10-letnice spremenila v vase zaprto, sramežljivo in zagrenjeno dekle.

Janet nima ne maternice ne jajčnikov, njene sicer ženske genitalije pa so deformirane.
Janet nima ne maternice ne jajčnikov, njene sicer ženske genitalije pa so deformirane. FOTO: iStockphoto

Pri 10 letih se ji je zrušil svet

Čeprav je bila Janet veliko višja od svojih vrstnikov, njeno spolovilo pa je bilo nekoliko drugačno – njen klitoris je bil večji od običajnega –, deklica nikoli ni pomislila, da je z njo kaj narobe. "Bila sem živahna, vesela in družabna deklica, polna življenja. Bila sem neustrašna – nikogar in ničesar se nisem bala,“ se svojega otroštva spominja danes 23-letna Janet. Ko pa sta ji oče in mama povedala, da je drugačna od drugih deklic, da nikoli ne bo imela menstruacije in otrok, saj nima ne maternice ne jajčnikov, da bo morda imela težave tudi s spolnostjo, saj so njene genitalije drugačne, in najhuje, da so v njenem telesu našli dve nerazviti modi, se ji je svet obrnil na glavo. Razigrane in družabne deklice ni bilo več. Janet se je zaprla vase, postala je zagrenjena in jezna na ves svet. "Nisem mogla razumeti, zakaj se to dogaja ravno meni. Bila sem sicer stara le 10 let, a sem se zavedala, kaj to pomeni. Tisti dan, ko sem izvedela novico, me je ves čas obhajala slabost. Jokala sem kot dež in mama je jokala skupaj z mano,“ pripoveduje Janet.

Razmerja s fanti so bila neizvedljiva

Janet se je namreč dobro zavedala, da bo sčasoma vsaka zveza prej ali slej pripeljala tudi do spolnosti. Ker pa so ji zdravniki povedali, da ima deformirano tudi nožnico oziroma da je njena nožnica krajša, sploh ni vedela, ali bi seks bil izvedljiv. Poleg tega se je nadvse bala odziva svojega partnerja, ko bi videl, da so njene genitalije deformirane. "Prvega fanta sem imela pri 16 letih, ime mu je bilo Andy,“ se spominja Janet. "Največ, kar sva počela skupaj, je bilo poljubljanje. Nekega večera sva ležala skupaj na postelji, in ko se je hotel dotakniti mojih intimnih predelov, sem pobegnila v kopalnico, češ da moram nujno na stranišče. Andy je bil zbegan in mislim, da tudi užaljen. Po približno treh mesecih sva se nehala videvati, jaz pa sem bila še vedno devica.“ Pri drugem fantu, štiri leta pozneje, si je upala korak dlje. Z Derekom sta spala v isti postelji in dovolila mu je, da se je dotika. A ko je zatipal njen povečan klitoris, je najprej mislil, da je zatipal rakavo bulico. Ko pa mu je Janet razložila, da ima takšne genitalije že od nekdaj, je bil prepričan, da je transseksualka. Tako tudi z njim ni izkusila spolnosti.

Janet pri 23 letih še vedno ne ve, ali bo sploh kdaj izkusila spolnost

Janetino življenje je še vedno osamljeno in prazno. Ker se svetu boji povedati, kakšna je v resnici, nima nobenega pravega prijatelja ali prijateljice. Po Andyju in Dereku tudi fanta ni več imela. "Imam dobre in slabe dneve. Na slabe dneve se mi tudi smrt ne zdi grozna in včasih pomislim celo na samomor,“ priznava Janet. "A na dober dan sem nekoliko bolj samozavestna in verjamem, da me ne glede na vse čaka svetla prihodnost. Imam sanje, ki bi jih rada izpolnila – želim si pisati pesmi in peti ter tako svoja občutja končno deliti s svetom.“

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587