Vizita.si
image (28)

Novice

Izstradala se je, ker mu ni hotela biti v breme

S.C.
17. 02. 2012 11.05
9

Pretresljiva zgodba Christine Symanski je ganila milijone po svetu. Pred šestimi leti se je ponesrečila in ostala paralizirana, potem je nenadoma prenehala jesti in po dveh mesecih izdihnila v materinem naročju.

"Z mano je prišla na svet in bila sem ob njej, ko ga je zapustila," s solzami v očeh pove Luise Ruoff, mama 31-letne Christine Symanski iz New Jerseyja, ki je oktobra lani nenadoma prenehala jesti in po dveh mesecih umrla. Ne, ni trpela za anoreksijo, svojci in njen nekdanji fant predvidevajo, da se je izstradala namenoma, ker enostavno ni prenesla dejstva, da bi bila celo življenje odvisna od njih. "Preveč imam rada svojo družino in Jimmyja, toda bila bi sebična, če bi pričakovala, da bodo vedno ob meni," je pred nekaj časa Christina objavila na svojem blogu, ki ga je pisala zadnjih šest let. Leta 2005, ko ji je bilo komaj 24 let, se je njeno popolno življenje namreč obrnilo na glavo. Zaradi napačne presoje o globini vode se je poškodovala pri skoku v bazen in od takrat je bila od vratu navzdol popolnoma paralizirana. Fant, ki jo je potegnil iz bazena, ji je stal ob strani ves čas okrevanja, čeprav ga je pol leta po nesreči zapustila, ker mu ni želela biti v breme. Kljub temu sta ostala najboljša prijatelja, kar jo je držalo pokonci in ji vlivalo voljo do življenja, vendar se je globoko v sebi zavedala, da ne bo nikoli bolje.

Nekdanja učiteljica likovnega pouka se je naučila slikati z usti in svoja čustva izlivala na platno. Nepridobitna organizacija, ki se ukvarja z razstavljanjem umetniških del posameznikov s posebnimi potrebami, jo je spodbujala in razstavljala njene umetnine. "Slikanje je edino opravilo, nad katerim imam nadzor," je še zapisala na svojem blogu. "Na ta način se sproščam in odtavam v druge dimenzije." Žal pa jo je dejstvo, da je bila 24 ur na dan odvisna od pomoči drugih, pahnilo v globoko žalost in nesrečo, najbolj pa jo je prizadelo, ko sta ji oče in mačeha povedala, da se bosta težko navadila, da bosta zanjo odgovorna dan in noč. Nenadoma ji ni bilo več do hrane, tudi zdravila je zavračala, zaužila je le nekaj požirkov vode na dan. Svojci predvidevajo, da jim enostavno ni želela več biti v breme. Dva meseca po tem, ko je zaužila svoj zadnji obrok, je za vedno izdihnila v maminem naročju, pred tem pa je na blogu napisala: "Molim, da bi bila osvobojena, bodisi s čudežno ozdravitvijo bodisi s smrtjo." Žal je zmagala slednja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602