• 80 dag jajčevcev
• 2 žlici olja
• 20 dag mletih orehov
• 8 dag šipka
• 2 stroka česna
• sol
• poper
• začimba hmeli suneli (curry, žafran, koriander)
• 20 dag rženega kruha
Priprava: Jajčevce narežemo na kolobarje in jih na hitro popražimo. Zmlete orehe zmešamo z narezanim česnom, dodamo granatno jabolko, poper, sol in hmeli suneli ter vse dobro premešamo. Na postrežne krožnike položimo kolobarje jajčevcev, jih prekrijemo s pripravljenim nadevom in to večkrat ponovimo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Po želji okrasimo in postrežemo z rženim kruhom.
Napotek: Drevo oreha izhaja iz osrednje Azije. Njegovi plodovi poleg "dobrih" maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov vsebujejo tudi minerale: kalij, magnezij, fosfor in železo. Orehi so pogosta sestavina v poticah, kolačih, solatah in omakah.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok je odličen vir dietnih vlaknin. Ker je pripravljen izključno iz rastlinskih živil, ne vsebuje holesterola kljub veliki vsebnosti maščob. Glede na to, da ta obrok vsebuje preko 50 % maščob, lahko v njem občasno uživajo samo zdrave, fizično aktivne osebe.
Porcija za odraslo osebo: 305 g
Energijska vrednost porcije: 395 kcal
Vsebnost beljakovin: 8 g, 8 %
Vsebnost skupnih maščob: 24 g, 53 %
nasičenih maščob: 2
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 40 g, 39 %
Vsebnost natrija: 435 mg
Vsebnost vlaknin: 12 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV