Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Jajčevci z orehi in granatnimi jabolki

Kuhinjica
10. 06. 2010 13.30
0

Večerja iz jajčevcev z orehi in gratiniranimi jabolki je odličen vir dietnih vlaknin. Čeprav ima večjo vsebnost maščob, pa ne vsebuje holesterola. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

• 80 dag jajčevcev
• 2 žlici olja
• 20 dag mletih orehov
• 8 dag šipka
• 2 stroka česna
• sol
• poper
• začimba hmeli suneli (curry, žafran, koriander)
• 20 dag rženega kruha

Priprava: Jajčevce narežemo na kolobarje in jih na hitro popražimo. Zmlete orehe zmešamo z narezanim česnom, dodamo granatno jabolko, poper, sol in hmeli suneli ter vse dobro premešamo. Na postrežne krožnike položimo kolobarje jajčevcev, jih prekrijemo s pripravljenim nadevom in to večkrat ponovimo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Po želji okrasimo in postrežemo z rženim kruhom.

Napotek: Drevo oreha izhaja iz osrednje Azije. Njegovi plodovi poleg "dobrih" maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov vsebujejo tudi minerale: kalij, magnezij, fosfor in železo. Orehi so pogosta sestavina v poticah, kolačih, solatah in omakah.

ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok je odličen vir dietnih vlaknin. Ker je pripravljen izključno iz rastlinskih živil, ne vsebuje holesterola kljub veliki vsebnosti maščob. Glede na to, da ta obrok vsebuje preko 50 % maščob, lahko v njem občasno uživajo samo zdrave, fizično aktivne osebe.

Porcija za odraslo osebo: 305 g
Energijska vrednost porcije: 395 kcal

Vsebnost beljakovin: 8 g, 8 %
Vsebnost skupnih maščob: 24 g, 53 %

                     nasičenih maščob: 2

                     holesterola: 0 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 40 g, 39 %
Vsebnost natrija: 435 mg

Vsebnost vlaknin: 12 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587