Vizita.si
image (28)

Novice

Noseča pri teh letih? Pa saj ni res!

Ni.J.
29. 10. 2011 12.22
0

Čeprav so mnogi tako mislili, ni bila. Njen 'nosečniški' trebuh je bil namreč posledica 18-kilogramske ciste, ki je zrasla na jajčniku in zaradi katere se je napihnila za sedem konfekcijskih številk.

Benigna tvorba, ki je tehtala skoraj 18 kilogramov, je povzročila, da se je Jayne Grainger napihnila in dajala vtis, da je v visoki nosečnosti. Zatem ko so ji zdravniki v bolnišnici Churchill Hospital odstranili ogromno tvorbo z jajčnika, pa je shujšala za kar sedem konfekcijskih številk.

Babica, ki je zaradi fobije pred zdravniki in bolnišnicami dolgo odlašala z obiskom zdravnika, je opazila, da je nekaj narobe z njo, ko se ji je iz neznanega razloga začel napihovati trebuh. ''Živela sem v popolnem zanikanju. Nič me ni bolelo in nobenih simptomov nisem izkušala, le trebuh mi je rasel in rasel,'' pravi. Njen trebuh se je tako napihoval, dokler tega nista opazila njen 45-letni sin Tim in 37-letna hči Jorgie in jo poskušala prepričati, naj poišče pomoč. Zaradi fobije ju ni poslušala.

''Nisem se mogla pogledati v ogledalo,'' pravi. "Imela sem ogromen trebuh in močno otečene noge, moje roke in trup pa so bili popolnoma shirani. Smeti sem nosila ven ponoči, avto sem poskušala vedno parkirati tik pred vhodom, da me le ne bi kdo videl.'' Ker so ji noge tako močno otekale, se je ustrašila že, da je zbolela za elefantizmom. ''Teža tvorbe je močno pritiskala na noge, pritisk in bolečina sta bila praktično neznosna. Na koncu sem že komaj hodila po ravnem, kaj šele po stopnicah.'' Ko je le zbrala pogum, da obišče zdravnika, so jo odpeljali v oxfordski onkološki center v bolnišnici Churchill. V nekaj dneh so jo operirali, cisto, za katero se je izkazalo, da ni rakava, pa so ji odstranili.

Jayne je operiral kirurg Roberto Tozzi. ''Uspelo nam je izrezati celotno cisto, ne da bi jo pri tem poškodovali ali počili,'' je povedal. ''Rasla je zelo počasi, zato se je Jayne navadila živeti z njo. Glede na velikost ciste je bila operacija relativno enostavna. Je pa res, da tako velike ciste še nisem videl in da je to ena največjih cist, kar smo jih v Oxfordu odstranili.''

Jayne se danes počuti odlično. ''Še nikoli se nisem počutila tako dobro,'' pravi Graingerjeva, ki je že v poznih 60. letih življenja. "Soočila sem se s svojim največjim strahom in občutek imam, da sem na vrhuncu svojega življenja.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587