Vizita.si
"Kako sem zabuhla in okrogla," je zapisala pod to fotografijo.

Novice

Je igralka pretiravala s hujšanjem?

S.P.
28. 03. 2013 12.54
6

S svojo fotografijo je v tem tednu oboževalce razburila tudi igralka Amanda Bynes, ki je kljub svoji vitki postavi prepričana, da mora izgubiti vsaj še deset kilogramov. Britanski mediji so ob tem opazili, da bi v tem primeru njen indeks telesne mase utegnil kazati že na prve znake anoreksije.

"Kako sem zabuhla in okrogla," je zapisala pod to fotografijo.
"Kako sem zabuhla in okrogla," je zapisala pod to fotografijo. FOTO: Twitter

Mlada ameriška igralka in pevka Amanda Bynes, ki je v letu 2003 zaslovela v filmski uspešnici Kar si dekle želi, je v tem tednu znova razburila svoje oboževalce. Na družbenem omrežju Twitter je namreč v torek objavila svojo zadnjo fotografijo, pod katero je zapisala precej samokritičen komentar: "Kako sem zabuhla in okrogla ..." je malce potarnala nad svojo sicer vitko in lepo postavo.

26-letnica je kljub nasprotovanju znancev, prijateljev in tudi oboževalcev javno že večkrat izrazila svoje prepričanje, da se je v zadnjem letu pretirano zredila, zaradi česar naj bi se že lotila stroge diete, v svoj prosti čas pa vpeljala celo naporen režim vadbe. Svoje cilje, ob katerih so bili mnogi precej negativno presenečeni, je med drugim razkrila tudi za ameriško revijo Us Magazine. "Odvečni kilogrami se na mojem telesu zelo hitro nabirajo, zato moram nenehno trenirati in paziti na to, kaj dam v usta. Rada bi si povrnila vitko ter utrjeno postavo, zato s ponosom naznanjam, da mi je do zdaj uspelo izgubiti že skoraj dva kilograma. In to na popolnoma zdrav način. Seveda pa to še zdaleč ni dovolj. Tehtam nekaj več kot 55 kilogramov, kar pomeni, da jih moram izgubiti vsaj še deset," je pojasnila.

"Omenjene številke so nadvse skrb vzbujajoče," so ob tem prepričani svetovni mediji. Britanski tabloid Daily Mail je ugotovil celo naslednje: "Če bi na primer svetlolaski uspelo izpolniti lastno željo, da bi pri višini 172 centimetrov tehtala pičlih 45 kilogramov, bi to pomenilo, da indeks njene telesne mase komaj dosega število 15. Pozabiti pa ne smemo, da strokovnjaki za zdravje vse posameznike, katerih ITM ne dosega rezultata 18,5, že obravnavajo za nedohranjene oziroma anoreksične bolnike. Dekle zagotovo potrebuje pomoč, vendar ne pomoč osebnega trenerja, temveč kvečjemu takšno, ki ji jo ob sestavi zdravega jedilnika lahko ponudi izkušen nutricionist."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587