Vizita.si
Kate Middleton v belem bikiniju - 3

Novice

Je Kate Middleton tvegala svoje zdravje za poroko stoletja?

K.B.
03. 05. 2011 09.48
7

Poroka, ki sta si jo ogledali kar dve milijardi ljudi, je mimo, z njo pa tudi veliki pritiski na zdaj že princeso Katherine Middleton. Prav zaradi stresa je namreč Kate po mnenju mnogih izgubila preveč kilogramov in tako ogrožala svoje zdravje.

Kate Middleton v belem bikiniju - 3
Kate Middleton v belem bikiniju - 3 FOTO: pacificcoastnews.com

Nedvomno so bili pritiski na Kate Middleton veliki, ko je vstopila v Westminstrsko opatijo, so številni poleg njene lepote opazili tudi to, da je izgubila kar nekaj kilogramov. Izbranka princa Williama je na dan poroke po poročanju tujih medijev tehtala le 55 kilogramov, kar je za 178 centimetrov visoko princeso izjemno malo. Ni pa Kate edina nevesta, ki si je želela za svoj poročni dan biti vitka. Neka raziskava, ki je bila objavljena leta 2009, je namreč pokazala, da si kar 84 odstotkov bodočih nevest želi izgubiti nekaj kilogramov pred poročnim dnem. Raziskava harvardske univerze, objavljena v njihovi zdravstveni publikaciji, je pokazala, da si je kar sedemdeset odstotkov od 272 opazovanih nevest pred velikim dnem želelo izgubiti kar deset kilogramov. V pol leta so neveste v povprečju izgubile štiri kilograme, to pa jim je v večini uspelo z zdravimi metodami, kot so vadba, zmanjšani obroki in uživanje manj kalorij. A četrtina nevest je za izgubljanje kilogramov uporabila nezdrave metode, kot so izpuščanje obrokov, uživanje shujševalnih tablet in nadomeščanje hrane s kajenjem.

Načrtno hujšanje ni vedno vzrok za hujšanje bodočih nevest. Zdravniki opozarjajo, da lahko izgubljanje kilogramov pripišemo tudi akutnemu stresu, ki dokazano manjša apetit ali deluje ravno obratno, in sicer pri ljudeh, ki svoje čustvene težave lajšajo s hrano. Pri njih lahko povzroči nenadzorovano hranjenje, ki jih pomirja. Dr. Elissa Epel s kalifornijske univerze v San Franciscu je za WebMD pojasnila, da so za to stanje krivi tudi hormoni. In sicer nevroendokrini sistem, ki aktivira hormone, ko se ljudje počutijo ogrožene ali pod stresom. Med temi hormoni je tudi kortizol, ki je znan po tem, da uravnava apetit.

Seveda bodoče neveste pod stresom niso izpostavljene le nihanju teže, ampak tudi želodčnim in prebavnim težavam, glavobolom in pomanjkanju volje. Prav zato morajo znati nadzorovati stres in se z njim soočiti. Poleg tega zdravniki svetujejo, naj bodoče neveste nove barve las in novo kozmetiko preizkušajo kar nekaj mesecev pred poroko, saj lahko kemikalije pri nekaterih izzovejo alergične reakcije. Na svoj poročni dan pa si zagotovo ne želite srbečice in oteklin na koži.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587