Vizita.si
image (28)

Novice

Je možno, da ni nihče nič opazil?

S.C.
21. 04. 2012 15.38
5

Bila je ena izmed najuspešnejših in najbolj priljubljenih deklet na šoli, vedno nasmejana in pripravljena pomagati. Nikomur pa se ni niti sanjalo, da se 17-letna Britanka že štiri leta spopada s hudimi motnjami hranjenja, zaradi katerih je izgubila bitko z življenjem.

Charlotte Seddon, ki je z družino živela v majhnem angleškem mestu Padiham,  je bila tako rekoč idealen otrok. Prijazna, vedno nasmejana, priljubljena in nadvse pridna učenka, ki je osvojila nemalo šolskih priznanj, nagrad in je kot umetnica z dušo in srcem nameravala študirati umetnost na Derby Univerze. “Vsi so jo imeli radi,“ se spominja njena 48-letna mama Corinne. “Cenili so jo tako profesorji kot tudi sošolci. Bila je pravi sonček.“

Toda novembra lani, ko ji je bilo komaj 17 let, se je njeno srce za vedno ustavilo, ker je bilo zaradi pomanjkanja hranil enostavno prešibko. Le kaj je ubogo dekle, ki je imela sestro dvojčico in starejšega brata, pripeljalo tako daleč, da se je ujela v začarani krog anoreksije, iz katerega ni našla izhoda, se sprašujejo vsi, ki so jo poznali.

Ko smo po njeni smrti prebirali njen dnevnik, smo se šele zavedali, da je pravzaprav sploh nismo poznali,“ pove oče Stephen, še vedno pretresen zaradi tragičnega dogodka. Iz dnevnika je bilo namreč razvidno, da se je Charlotte zaradi izjemno nizke samopodobe z anoreksijo spopadala že od dvanajstega leta, česar niso opazili niti njeni najbližji. “Ko naj bi skupaj sedli h kosilu, je rekla, da je jedla že v šoli,“ se oče spominja njenih pretkanih igric. “Ne morem verjeti, da takrat nihče ni pomislil, da se z njo dogajanekaj nenavadnega, čeprav je bila izjemno vitka.“ Še pred dvema letoma je bila videti zdrava, leto kasneje pa so od nje ostale le še kosti. Junija lani je bila zaradi izčrpanosti sprejeta v bolnišnico, težka le 38 kilogramov, kjer so ji postavili diagnozo anoreksija in jo pet mesecev zdravili, dokler ni bila zunaj smrtne nevarnosti. Toda le deset dni po tem, ko je zaključila zdravljenje, sta jo starša doma našla mrtvo. Obdukcija je pokazala, da je njeno srce tehtalo pičlih 190 gramov, medtem ko srce zdravega človeka tehta okoli 320 gramov.

Družina, še vedno pretresena zaradi tragedije, poziva starše, naj pazijo na prehranjevalne navade svojih otrok, spremljajo nihanje njihove teže in spremembe v obnašanju. “Midva sva ji zaupala,“ še zaključi mama. “Če bi bila bolj pozorna, kaj se dogaja z našo deklico, bi bila morda danes še živa.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587