Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte si jo s 130 kg manj

S.C.
25. 06. 2012 13.11
2

Ko je po operaciji zmanjšanja želodca 40-letna Britanka izgubila neverjetnih 130 kilogramov, se je odločila, da privarčuje denar tudi za hčerkino operacijo, saj je prepričana, da je tako obilna prav zaradi nje.

Jaz sem kriva, da je moja hčerka tako obilna, in jaz ji bom tudi pomagala,“ vztrajno zatrjuje 44-letna Anna Furniss iz Essexa, ki je prepričana, da je 16-letna hči podedovala njen gen za debelost in si zato ne more pomagati, da se ne bi nažirala. Tudi sama se je že od otroških let spopadala z odvečnimi kilogrami, že pri devetih jih je imela 60, z leti pa se je številka na tehtnici vztrajno povečevala, dokler se ni ustavila pri 196 kilogramih. “Če si nagnjen k debelosti, si pač ne moreš sam pomagati, ne moreš se upreti hrani ali se ustaviti, preden se do sitega ne naješ,“ še trdi Anna, ki se je sicer lotila že številnih diet, a je bil vsak poskus neuspešen. Toliko bolečine in sramu je v življenju morala pretrpeti, da je imela pred dobrima dvema letoma dovolj. Obiskala je osebnega zdravnika in ga prosila za sicer tvegano operacijo zmanjšanja želodca, ki pa so jo odobrili šele po šestih tednih, ko je po navodilih s pomočjo drastične diete izgubila 20 kilogramov. Po operaciji, med katero so ji odstranili kar tri četrtine želodca, so kilogrami kar kopneli, po pričevanju bližnjih je vidno izginjala pred njihovimi očmi, dokler ni po dveh letih tehtnica pokazala 70 kilogramov.

Moja mama je neverjetna. Ne morem verjeti, da ji je uspelo toliko shujšati, danes je prava lepotica. Priznam, da sem kar malo ljubosumna nanjo,“ občudujoče pove Annina hči Emily, ki pri 16 letih tehta skoraj 120 kilogramov, zaradi česar je močno nesrečna. Nesrečo pa namesto s kakšno drugo obliko sprostitve utaplja v ogromnih količinah nezdravih prigrizkov, s čimer pa si ne lajša čustvenih bolečin, ampak tone le še globlje. “Boli me, ko gledam lastno hči tako ogromno in potrto, še bolj pa me boli, ker vem, da sem jaz kriva, da je tako,“ žalostno pove mati, ki se je odločila, da bo tudi hčerki omogočila lepšo prihodnost, brez ponižanj in bolečine. “Zbiram denar, da ji plačam operacijo, saj je to edini način, da se znebi odvečnih kilogramov, vendar bo morala še malo počakati.“ Seveda je Emily premlada, šele pri 18 letih bo namreč imela možnost iti pod nož, kljub temu pa so zdravniki skeptični. Bo najstnica dobila priložnost, da se končno znebi odvečne teže, ki ji greni najbolj občutljiva leta?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587