Vizita.si
image (28)

Novice

Je ta posnetek dokaz vsega, česar jo obtožujejo?

S.P.
14. 06. 2013 14.37
8

Čeprav je ameriška manekenka Theodora Richards vedno slovela po svoji vitki in deški postavi, se kritiki sprašujejo, ali ni ta danes že nekoliko pretirano krhka in koščena. Je mogoče, da je njena dieta prerasla v bulimijo ali pa anoreksijo?

Ameriška manekenka Theodora Richards je bila vselej znana po svojem vitkem, a vendarle zdravem telesu, vendar pa se kritiki sprašujejo, ali ni njena postava zdaj že presegla meje dobrega okusa. "Vedno je bila visoka in nekoliko vitkejša, ne pa shirana in koščena, kot danes," se je ob njene zadnje fotografije obregnil britanski tabloid Daily Mail.

>28-letnico so namreč paparaci v sredo ujeli na ulicah New Yorka, kjer se je sprehajala s svojo sestro, 26-letno Alexandro, medtem pa razkrila svoja skrb vzbujajoča stegna, na katerih ni videti kaj več od kosti in kože, so še poročali v nadaljevanju. "Bližje, kot si ogledamo posnetke, bolj smo presenečeni, saj tako krhko telo še zdaleč ni videti zdravo, še manj pa privlačno. Zato se sprašujemo, ali ni njena dieta prerasla že v katero od oblik motenj hranjenja." Zvezdnica na zdajšnje očitke sicer še ni odgovorila, je pa v medijih v preteklosti že večkrat zagotovila, da nima ne anoreksije in ne bulimije, ter da bi nanju v tem primeru zagotovo kazali že očitni znaki. Pa veste, kateri so?

Kako prepoznati prve znake, ki kažejo na morebitne motnje hranjenja?

Prvi znaki za alarm so zagotovo nenehno ukvarjanje s težo, postavo, hrano, kalorijami in dietami, pretirano in negativno posvečanje pozornosti zunanjemu videzu, pretiran in strog režim telesne vadbe, ter izogibanje hrani in dogodkom, povezanim s hrano, opozarja sociologinja mag. Dragica Marta Sternad. Za ljudi z motnjami hranjenja je namreč značilno, da postaneta hrana in prehranjevanje pomembnejša od vsega drugega. Opazimo lahko željo, da bi ti posamezniki radi jedli sami, pogosto je pri njih prisoten strah, da se bodo zredili, če pojedo preveč, pa so zaskrbljeni in se samoobtožujejo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602