Vizita.si
image (28)

Novice

Uspela ji je presenetljiva sprememba

L.E.
28. 02. 2013 08.03
3

Danielle Davies je bila vedno vitka, toda med študijem se je zaradi nezdravega prehranjevanja zredila do 90 kilogramov. Nato se je te odvečne teže poskušala na vse pretege znebiti, toda pomagalo je samo eno.

Danielle Davies je odrasla kot povsem vitko dekle, toda ko se je med študijem preselila na svoje, je njena prehrana postala bolj nezdrava; ko sta se s partnerjem razšla, se je začela s hrano še tolažiti. Preveliki obroki in obilica prigrizkov so naredili svoje in 26-letnica se je počasi razlezla bolj, kot si je kdaj koli mislila, da se lahko. Ko ji je mati ponudila zadnjo rešilno bilko, je tehtala že 90 kilogramov.

"Ko sem bila v srednji šoli, sem tehtala normalnih 57 kilogramov. Ko sem dopolnila 18 let, pa sem začela študirati in se preselila na svoje. Moje prehranjevalne navade takrat niso bile več pravilne. Obiskovala sem ponudnike hitre hrane, namesto da bi za štedilnik stopila sama," se spominja, kako so se kilogrami začeli nabirati. "Nato sem se razšla s partnerjem in se začela tolažiti s hrano. Pred televizijo bi lahko hitro spraznila vrečko čipsa, škatlo piškotov in zavitek čokolade. Vse skupaj bi zalila s čajem, ki pa bi bil močno sladkan." Ko je imela 23 let, je doštudirala in se preselila nazaj domov. Takrat se je s svojo odvečno težo že neuspešno borila ter preizkusila veliko diet, ki se jih ni bila sposobna držati. "Poskusila sem toliko diet, od različnih postov do štetja količine energije, toda nič mi ni pomagalo. Izgubila bi šest ali dvanajst kilogramov in jih pozneje spet vse pridobila." Zdravniki opozarjajo, da je to pričakovana posledica shujševalnih kur, ki so preveč izrazite, da bi se jih lahko dolgo držali. Svoje življenjske navade je treba začeti počasi spreminjati v bolj zdrave, da se jih lahko dolgoročno navadimo. Kilogrami se bodo počasi tako zanesljivo stopili.

Ko je njena mati videla, da njena hči svoj boj izgublja in je zaradi tega čedalje bolj nesrečna, ji je šolana hipnoterapevtka ponudila svojo pomoč. "Ko mi je mama to predlagala, sem si predstavljala, da se bom, ko me bo poskušala hipnotizirati, začela smejati. Sedaj mi je kar neprijetno povedati, da sem bila precej skeptična, da bi njeno delo lahko imelo učinek," priznava Danielle. Kljub temu ji je zaupala dovolj, da se ji je prepustila in ji dovolila, da jo skozi hipnozo prepriča, da je imela operacijo, s katero so ji želodec zmanjšali z vstavitvijo gastričnega traku. "Ko me je hipnotizirala, sem se počutila malo čudno, toda tudi zelo sproščeno," opisuje dogodek. "Ležala sem na kavču, medtem ko mi je razlagala o zdravi prehrani. Počutila sem se malo omotično, toda hkrati sem bila budna in povsem pri zavesti." To se je zgodilo pred enim letom in pol – danes ima Britanka iz Rotherhama kar 38 kilogramov manj. "Neskončno sem ji hvaležna," pravi. "Nad svojo novo postavo sem navdušena. Prej sem preizkusila vse mogoče diete. Ne vem, kaj bi mi poleg hipnoze lahko še pomagalo."

"Ko se je terapija končala, nisem bila prepričana, ali je delovala. Ni se mi zdelo, da bi se počutila kako drugače. Toda že čez nekaj ur sem bila veliko manj lačna," pripoveduje, kaj se je zgodilo. Njena mati Beverly Davies, ki ima še tri otroke, je pojasnila, da so med hipnozo možgani v stanju, ko je njihova podzavest veliko bolj pripravljena sprejeti različne namige. "V tem času sem ji povedala, da je njen želodec sedaj manjši, zato ne more več sprejeti iste količine hrane. Prepričevala sem jo, da ji bo po nezdravi hrani od sedaj naprej slabo ter da si bo želela več živil, ki so za telo bolj blagodejna." Danielle je prepričana, da je ravno to delovalo, čeprav bi se morda k tolikšni disciplini lahko prisilila tudi sama. "Namesto čokolade in čipsa si sedaj za večerjo zaželim solato," pove, kako močno je spremenila življenjske navade.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587