Vizita.si
image (28)

Novice

Prepoznate nekdanjo zvezdo priljubljene serije?

L.E.
31. 07. 2012 08.03
1

Zvezdnica ima komaj 26 let, toda njen obraz je izmučen. Res je slavna že od zelo mladih nog, toda nekdaj tako privlačna plavolaska se je kar malo preveč spremenila.

Nedavno so paparaci Mary Kate Olsen ujeli kar malo preveč utrujeno. Nekdaj tako lepa plavolaska, ki ima tudi sestro dvojčico, je dandanes pravzaprav rjavolaska, kar ji prav tako povsem pristoji. Težava je le, da vsaj zadnje čase deluje veliko starejša od svojih pravih let. Igralka, ki jo lahko na malih ekranih spremljamo že od najbolj rosne starosti, je že nekaj časa za povrh uspešna modna oblikovalka. S sestro sta si ustvarili pravi mali poslovni imperij; njegovo vodenje pa je najverjetneje tudi razlog njene izčrpanosti.

Še posebej vidni so njeni podočnjaki. Ti na žalost nikoli niso prav privlačni, vendar vsekakor mučijo kar veliko ljudi. Kadar so razlog neprespane noči, prej ali slej izginejo – lahko pa so dejansko tudi posledica nepravilnega prehranjevanja ter samega staranja. Ko minevajo leta, koža pod očmi postaja vse tanjša, zato so naenkrat toliko bolj vidne krvne žilice pod njo. Znanstveniki so ugotovili, da sončenje ta proces še pospeši, zato kožo okoli oči vsak dan zaščitite s kremo, ki vsebuje dovolj visok zaščitni faktor, zunaj pa brez izgovorov nosite kakovostna sončna očala. Dvakrat dnevno kožo okoli oči negujte tudi s kremo, ki ni premastna in vsebuje veliko vitaminov A, C, E ter K. Vse te vitamine poskušajte v telo vnesti tudi s prehrano, saj pospešujejo obnavljanje kolagena, kar bo med drugim učvrstilo še kožo pod očmi. Posebno ključen je vitamin K, ki skrbi za prost pretok krvi, kar pomeni, da podočnjaki ne bodo mogli nastati zaradi zamašenih krvnih žilic. Vsak dan zato v svoje obroke vključite polnozrnata žita, rjavi riž in oves.

Preden začnete poležavati na domačem kavču, si lahko za povrh odrežete dve rezini buče in ju nato položite na svoje podočnjake. Tudi buče so namreč živilo, ki ga v boju proti temni koži pod očmi ne smete pozabiti, saj vsebujejo tako vitamina A in C kot tudi vitamin K. Pomaga lahko celo tradicionalno zdravilo naših babic – kumara, saj vsebuje kislino, ki zmanjšuje napihnjenost, bogata pa je še z vitaminom C. Poskrbeti morate tudi, da se v vašem telesu nikoli ne zadržuje voda. Ne pijte sladkanih in gaziranih pijač, temveč samo navadno vodo in čaj; pazite, da nikoli niste dehidrirani. Poleg tega se izogibajte močno soljeni hrani in kajenju; otečenost pa poskusite odpraviti še z nežnim masiranjem območja okoli oči. Začnite pri nosu in se ob očesni votlini pomikajte navzven.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587