Vizita.si
Četudi so iz polnozrnate moke, še ne pomeni, da lahko pojeste vse.

Novice

Je to res prava katastrofa v kopalkah?

S.P.
30. 04. 2013 13.45
9

Ko so Patti Stanger ujeli na plaži v Miamiju, so jo kritiki nemudoma razglasili za živo katastrofo v kopalkah. Pa je za odvečno in ohlapno kožo res kriva njena starost, ali so na fotografijah jasno vidne posledice hitrega hujšanja?

Četudi so iz polnozrnate moke, še ne pomeni, da lahko pojeste vse.
Četudi so iz polnozrnate moke, še ne pomeni, da lahko pojeste vse. FOTO: iStockphoto

Patti Stanger, ena izmed najuspešnejših ženitnih posrednic na svetu, ki smo jo imeli priložnost spoznati tudi na televizijskih ekranih v ameriški televizijski oddaji The Millionaire Matchmaker, se je v zadnjih dveh letih neprestano borila z odvečnimi kilogrami in vzdrževanjem telesne teže. Ker je bila v primežu jo-jo diet, je ta namreč neprestano nihala, dokler pa ni v zadnjih nekaj mesecih nenadoma izgubila kar 13 kilogramov, kar je na njenem telesu pustilo vidne posledice.

"Patti je živa katastrofa v kopalkah, za kar pa se ima zahvaliti izključno svojemu nespametnemu, hitremu ter nezdravemu načinu hujšanja, ki je na njenem trebuhu pustil veliko odvečne in ohlapne kože," je na primer ob objavi njenih zadnjih fotografij, ko so jo paparaci ujeli na plaži v Miamiju, zapisal Daily Mail. Sicer so ji v bran že stopili nekateri oboževalci, ki trdijo, da je njena postava glede na njenih 51 let povsem sprejemljiva, a Stangerjeva na očitke še ni želela odgovoriti. Kakor koli, ali je za to krivo nespametno izgubljanje kilogramov ali pa neizbežen proces staranja, pa si preberite še nekaj najpogostejših napak med hujšanjem, ki vodijo v prav takšne posledice.

Ali veste, katere so najpogostejše napake med hujšanjem?

Prepričanje, da zdrava hrana ne redi

Polnozrnata žita so res zdrava, toda to ne pomeni, da lahko pojeste neomejeno količino piškotov iz kamuta, ne da bi se vam to kje poznalo. Vsaka hrana lahko redi, le da nezdrava odvečne kilograme nakopiči veliko hitreje in da je z zdravo veliko težje pretiravati. Preveliki obroki v vsakem primeru povzročijo težave, četudi gre za kombiniranje živil, ki vam sicer ne škodujejo. Preprosto ne smete zaužiti več energije, kot je vaše telo potrebuje.

Izpuščanje celih skupin zdravih živil

Ne izbirajte diet, ki vas prisilijo, da se odrečete celim skupinam zdravih živil. Zadnje čase je recimo priljubljena brezglutenska, ki pa je neprimerna, če dejansko niste občutljivi na gluten, nevarno se je odločiti tudi za prehrano brez maščob, saj tiste, ki so v olivnem olju, avokadu ali bučnih semenih, potrebujemo. Pazite, da vedno uživate prav vse prehranske skupine. Če vaše telo ne prejme določenih hranil, imate lahko namreč še veliko večje težave, kot samo več kilogramov.

Uživanje premalo obrokov

Morda mislite, da z izpuščanjem zajtrka ali večerje čez dan zaužijete manj hrane, toda s takšnim načinom življenja hkrati poslabšate delovanje svoje presnove, kar zagotovo ne pripomore k uspešnemu hujšanju. Namesto tega raje večkrat uživajte malo manjše obroke, najbolj koristno bi bilo, da jeste na tri ali vsaj pet ur. Ker vsakič, ko boste sedli za mizo, ne boste sestradani, boste namreč naenkrat zagotovo žlico k ustom nesli veliko manjkrat, kot bi sicer.

Povezovanje hrane s čustvovanjem

Premislite, kako je v vašem primeru hrana morda povezana s psiho. Si vsakič, ko vam nekaj uspe, nagrado omislite v obliki prigrizka? Hrana je do neke mere lahko užitek, toda hkrati je predvsem način, da se ohranjate pri življenju in ste v čim boljšem zdravstvenem stanju. Najprej morate torej razmišljati o tem, kako boste svojemu telesu ponudili samo najboljše in ga ohranili zdravega čim dlje. Da bi shujšali, poskušajte najti zamenjavo za to, kar vam čustveno nudi hrana oziroma si v celem dnevu dovolite le en manjši posladek.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602