Vizita.si
Madonna pravi, da bolj ceni notranjost kot zunanjost.

Novice

Je Madonna vedno mlajša ali le vedno bolj plastična?

Ni.J.
27. 06. 2011 08.01
9

Fotografi so pred kratkim na letališču John F. Kennedy v svoje objektive ujeli nenavadno sijoč Madonnin obraz. V čem je njena skrivnost? Preberite, kaj o tem pravi sama in kaj strokovnjaki.

Madonna pravi, da bolj ceni notranjost kot zunanjost.
Madonna pravi, da bolj ceni notranjost kot zunanjost.FOTO: Reuters
Ta teden so v javnost prišle Madonnine fotografije z letališča John F. Kennedy, na katerih je pevka videti izjemno sijoče in mladostno. Vendar pa zvezdnica vztraja, kot piše Daily Mail, da ni prestala nobenega lepotnega posega. “Sem to, kar sem, in ne maram niti pomisliti na to, da bi me nekdo uspaval in nato zarezal vame,“ je povedala. Kot pravi sama, ji namreč notranja lepota pomeni veliko več kot zunanjost.

Vendar pa se strokovnjaki ne strinjajo z njenimi trditvami. Dr. Andrew Souglas, ki se ukvarja z obrazno estetiko, meni, da si zvezdnica vbrizgava botoks. “Njene gubice na čelu in okoli oči so nenavadno gladke in neobičajne za 52-letnico. Poleg tega ima vse znake, ki kažejo na lifting obraza in uporabo polnil, na primer kolagena ali pa presaditev maščobnega tkiva. Izdaja jo guba pod očmi, ki potuje vse od strani obraza in je na njenih starejših fotografijah ni mogoče opaziti.“ Kaj pa Madonna in strokovnjaki še pravijo o njenih posameznih delih obraza?

Včasih je videti izjemno izmučena in prav nič sijoča.
Včasih je videti izjemno izmučena in prav nič sijoča. FOTO: pacificcoastnews.com
Ličnice

Madonna ima v zadnjih desetih letih zagotovo bolj poln in čvrstejši obraz kakor prej. Čeprav je oboževalka dermatologa dr. Frederica Brandta, znanega tudi pod imenom 'Botox Baron', pravi, da je za njen čvrst in izpopolnjen obraz zaslužna makrobiotična prehrana, ki jo uživa. Pevka si namreč pogosto privošči žitarice, zelenjavo, stročnice in oreščke.

Nutricionist dr. Marilyn Glenville se sicer strinja, da Madonni pri ohranjanju videza veliko pomaga vitamin C, ki ga zaužije s sadjem in zelenjavo, saj ta spodbuja proizvodnjo kolagena, vendar pa dr. Aamer Khan iz kožne klinike na Harley Streetu v Londonu verjame, da so nihanja v polnosti njenega obraza posledica kozmetičnih posegov. “Občasno verjetno prejema hialuronsko kislino, ki ji jo brizgajo globoko v kožo, da privzdigne ličnice in jih naredi bolj zaobljene in polnejše. Če bi uporabljala vsadke, bi bile njene ličnice dvignjene ob strani in ne v celoti.“

Oči

Madonna zatrjuje, da kožo okoli svojih oči neguje zgolj z izdelki za nego kože. “Hiše ne zapustim brez kreme dr. Brandta, ki odpravlja gubice,“ pravi. Krema vsebuje vitamina C in E ter ekstrakt zelenega čaja.

Vendar pa strokovnjaki temu ne verjamejo. Polemike okoli tega so nastale že leta 2008, ko so fotografije pokazale, da ima Madonna na obraze brazgotine, ki kažejo na operacijo spodnje veke. Dr. Amer Khan je prepričan, da je prestala blefaroplastiko, poseg, med katerim so ji odstranili odvečno kožo z zgornjih in spodnjih vek. “Njene oči so bile veliko debelejše, ko je bila mlajša, sedaj pa je njena zgornja veka zelo tanka, kar je težko doseči brez posega.“

Nos

Govorice o tem, da si je dala popraviti nos, Madonno spremljajo vse od 90. let, pred kratkim pa so jo opazili, kako je nosila ogromna očala, ki so slabo prekrivala modrice, značilne za lepotne posege nosu. “O tem, ali sem odšla na lepotno operacijo ali ne, ne nameravam organizirati tiskovne konference. Vendar sem že velikokrat povedala, da razmišljam o posegu in ga ne izključujem v prihodnosti.

Strokovnjaki so po drugi strani prepričani, da si je dala popraviti nos. Dr. Khan pravi, da je imela v mlajših letih tipično italijanski nos, velik in nekoliko gomoljast, sedaj pa je njen nos bolj ošiljen in definiran. "Okoli nosnic ima manjše linije, ki so znak operacije. Sumim, da je za to morala prestati dva posega.“

Madonna
Madonna FOTO: X17ONLINE.COM

Ustnice/čeljust

Ugibanja in govorice, ali si je Madonna dala v ustnice vbrizgati kolagen ali ne, je sama pevka utišala, ko je leta 2008 na neki način priznala, da so bile polnejše ustnice posledica kozmetičnih posegov. Povedala je, da se na starejših fotografijah komajda prepozna: “Včasih se sprašujem, kdo je sploh na fotografiji. Sploh se ne prepoznam. Sicer ničesar ne obžalujem, a se kljub temu včasih sprašujem, kje sem imela glavo.“

Po mnenju strokovnjakov je pevka nedvomno prestala operacijo zgornje ustnice, saj je ta veliko bolj definirana, kot ko je bila mlajša. “Ustnice so čvrste in trdne, kar pomeni, da so bile polnjene z nečim,“ razlaga dr. Khan in dodaja, da je morda pevka prestala tudi operacijo, s katero so ji povečali brado, saj je oblika nekoliko bolj ošiljena.

Koža

Splošno znano je, da si Madonna vsak večer pred spanjem na debelo namaže telo s kremo, ki stane približno 560 evrov. Nato se cela zavije v plastični kombinezon, ki upočasnjuje proces staranja. Kar se tiče obraza, pa prisega na dnevno vlažilno kremo dr. Hauschka, ki je narejena iz naravnih sestavin. Priznava tudi, da je prejemala kisikove terapije, med katerimi z zračno napravo, v kateri je kisik pod pritiskom kombiniran s hialuronsko kislino, prodrejo v podkožje in kožo nahranijo. “Obožujem ta tretma, moj obraz pa tudi.“

Kot pravijo strokovnjaki, Madonna po vsej verjetnosti poleg tega prakticira tudi lasersko pomlajevanje kože, med katerim odstranijo manjše delčke kože in povečajo proizvodnjo kolagena v spodnjih plasteh kože.

Včasih je videti izjemno izmučena in prav nič sijoča.
Včasih je videti izjemno izmučena in prav nič sijoča. FOTO: pacificcoastnews.com

Vrat

Madonnin vrat je leta 2009 na podelitvi oskarjev dvignil veliko prahu. Mnogi predvidevajo, da se je odločila za poseg, med katerim vsadijo nekakšen razgradljiv trak, ki napne vratno tkivo. “Kar koli je naredila – pa resnično ne vem, kaj – je videti prečudovita,“ je povedala njena publicistka Liz Rosenberg.

Dr. Khan meni, da je pevka prestala lifting vratu in spodnjega dela obraza. “Koža je na tem predelu izjemno napeta in zategnjena, kar ni značilno za naraven proces staranja. Poleg tega ima za ušesi vidne brazgotinice, zaradi česar predvidevam, da je zadnji tovrstni poseg prestala pred kakšnimi 12 ali 18 meseci.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587