Vizita.si
Nežno ličenje

Lepota

Si želite mladosten videz? Izogibajte se sladkorju!

E.T.
13. 01. 2010 11.30
0

Kot kaže, torte, kolači in druge sladke pregrehe, ki vsebujejo rafiniran sladkor, ne škodijo le postavi, ampak tudi koži. Rafiniran sladkor namreč povzroča hitrejše gubanje, svarijo dermatologi.

Rafiniran sladkor naj bi povzročal hitrejše gubanje kože.
Rafiniran sladkor naj bi povzročal hitrejše gubanje kože.FOTO: iStockphoto
Če želite kar se da dolgo ohraniti svež, mladosten videz, potem se morate izogibati ne le stresnemu življenju, ampak tudi rafiniranemu sladkorju, svarijo dermatologi. Po zaužitju hrane, ki vsebuje rafiniran sladkor, se namreč ta v telesu veže na beljakovine in maščobe, istočasno pa se v organizmu izgrajujejo številne za kožo škodljive snovi, ki povzročajo hitrejše gubanje. Če torej nočete ovele in zgubane kože, dvakrat premislite, ko vas prime pošastna želja po sladkem. Raje kot po torticah, kolačih ali bonbonih sežite po pravi temni čokoladi, ki vsebuje naravni kakav in je bogata s flavonoidi ter drugimi antioksidanti.
Raziskave kažejo, da ima prava temna čokolada številne blagodejne učinke na naše telo.
Raziskave kažejo, da ima prava temna čokolada številne blagodejne učinke na naše telo.FOTO: iStockphoto

Prava temna čokolada pa ima tudi številne druge blagodejne učinke na naš organizem. Neka nemška raziskava je pokazala, da temna čokolada pomaga pri težavah z visokim krvnim tlakom. Pri tistih, ki so jo v zmernih količinah uživali 18 tednov, so namreč opazili, da se je visok pritisk znižal brez pridobivanja na teži. Pozitivne učinke temne čokolade so preučevali tudi Norvežani. Ugotovili so, da je temna čokolada koristna za možgane. 70-letniki, ki so redno uživali zmerne količine te čokolade, so se bolje odrezali na kognitivnih testih kot tisti, ki čokolade niso uživali, pravijo norveški raziskovalci. Da temna čokolada pomaga tudi pri kronični utrujenosti, pa so ugotovili britanski znanstveniki. Osebe s kronično utrujenostjo so dva meseca vsak dan pojedle štiri koščke temne čokolade in težave z utrujenostjo so počasi izginjale. Za porast energije naj bi bil zaslužen povišan nivo hormona sreče serotonina, ki ga je dvignilo prav uživanje temne čokolade.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587