Vizita.si
Jennifer Lopez

Novice

Je zadnjica, kot jo ima Jennifer Lopez, zdravju koristna?

E.T.
12. 01. 2010 17.00
4

Britanski znanstveniki trdijo, da so maščobe na zadnjici in stegnih koristne, saj naj bi spodbujale izločanje hormona adiponectina. Ta pa naj bi pomagal ščititi arterije in uravnavati raven sladkorja v krvi.

''Pomembna je oblika telesa in pomembno je, kje se maščoba nabira,'' pojasnjuje vodja raziskave, dr. Konstantinos Manolopoulos iz oxfordske univerze. ''Maščobe na zadnjici in stegnih so koristne, tiste, ki se nabirajo okrog pasu, pa ne. Lahko bi celo rekli, da več kot je maščobnega tkiva na stegnih in zadnjici, tem bolje – a le če trebuh ostaja raven. Na žalost pa se pri večini ljudi dogaja, da se jim odvečni kilogrami istočasno poznajo tako na stegnih in zadnjici kot tudi okrog trebuha.'' A njegova raziskava je pokazala, da so za razliko od maščevja okrog trebuha, ki je še posebej pri moških nevarno zdravju, maščobne obloge na stegnih in zadnjici zdravju koristne. Spodbujale naj bi namreč izločanje hormona adiponectina, ki naj bi pomagal ščititi arterije in uravnavati raven sladkorja v krvi ter posledično preprečeval diabetes. Izboljševal pa naj bi tudi metabolizem in prebavne procese, zato naj bi povsem shirana stegna in koščena zadnjica večalo možnost za prebavne motnje oziroma težave.

Slaba stran odvečnih maščob na stegnih in zadnjici pa je, da se jih je zelo težko znebiti. Običajno traja kar nekaj časa in terja veliko truda ter odpovedovanja, da okroglo zadnjico spremenimo v črvsto. A tudi to z razlogom, pravijo znanstveniki. Hitro topljenje maščob na stegnih in zadnjici naj bi namreč zaviralo sproščanje citokinov – beljakovin, ki delujejo kot posredniki med elementi imunskega sistema. Če je torej njihovo izločanje ovirano, naj bi se zmanjšala stabilnost našega imunskega sistema in povečala možnost takšnih in drugačnih okužb. Če trditve znanstvenikov držijo, potem lahko tistih nekaj odvečnih maščob na stegnih in zadnjici nehamo sovražiti in smo jim hvaležni, ker na nek nenavaden, svojstven način pripomorejo k našemu zdravju ...

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587