Vizita.si
image (28)

Novice

Lepotica ali okostnjak?

L.E.
09. 12. 2011 08.00
12

Končalo se je še eno lepotno tekmovanje, 15-letna zmagovalka pa je bolj suha kot vse druge tekmovalke. Je morala žirija res izbrati prav njo?

Je Julia Schneider res novo upanje manekenskega sveta? Zmagala je namreč na enem od najbolj prestižnih svetovnih lepotnih tekmovanj, ki nosi ime Elite Model Look. Seveda je 15-letnica prav lepa, vendar tudi najbolj suha od vseh tekmovalk. Je res videti zdravo?

Švedska manekenka je sicer verjetno tako vitka že genetsko, ker je zelo mlada, pa še nima ženstvenih oblin. Ukvarja se tudi s športom, in sicer s hokejem ter jahanjem. Vsekakor pa je zaskrbljujoče, če žirija ni preverila, ali dekle morda vsaj malo tudi strada. Takšen videz, ki krasi reklame povsod okoli nas, pa lahko v hujšanje prisili mnoga druga dekleta, ki nimajo takšne genetske zasnove in takšne postave po običajni poti zagotovo ne morejo doseči. Eden izmed avstralskih medijev je denimo zapisal: "Okostnjaki bi morali ostati skriti v omarah, ne pa hoditi po modnih pistah. Zakaj imajo lahko le manekeni postavo normalnega odraslega?"

Posledice so motnje hranjenja in njihovo težko zdravljenje. Tako vitke manekenke, pa čeprav so mnoge tako vitke resnično povsem naravno, dekletom, ki bolehajo zaradi anoreksije ali bulimije in imajo močno podhranjena telesa, dajejo občutek, da je njihov videz pravzaprav normalen. Če menite, da ima nekdo v vaši okolici takšne težave, je zelo pomembno, da ga napotite po strokovno pomoč. Motnje hranjenja namreč niso samo hujšanje. Njihovi vzroki ležijo globoko v človeku, saj večina tako rešuje svoje čustvene stiske. Zdravljenje je psihoterapevtsko, simptome pa pomagajo omiliti nekatera zdravila.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587