Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kako ji je zvezdnica rešila življenje!

S.P.
21. 08. 2012 12.55
3

Britanska pop senzacija je rešila življenje 6-letni žrtvi prometne nesreče, ki so jo zaradi hudih možganskih poškodb dali v umetno komo. Iz te se je namreč uspela prebuditi medtem, ko ji je Jessie J prepevala njeno najljubšo pesem.

Zvezdnica se je z glasbo začela ukvarjati predvsem zato, da bi z njo pomagala ljudem, nedavno pa ji je svojo željo uspelo tudi izpolniti. Komaj 6-letna Tyla Atkin je namreč v prometni nesreči utrpela kritične poškodbe glave, zaradi česar so jo v bolnišnici 'Great Ormond Street' nemudoma dali v umetno komo, da bi povečali njene možnosti za preživetje.

Rezultati podrobnih preiskav glave pa kljub temu niso bili nič kaj optimistični. Družina se je morala pripraviti na najhujše, saj je obstajala velika verjetnost, da se Tyla iz kome sploh ne bo več zbudila ali pa bo zaradi hudih poškodb možganov utrpela grozovite posledice, kot so cerebralna paraliza in čustvena prizadetost. "Misel na to, da ne bom nikoli več videla njenega lepega nasmeha, me je popolnoma potrla. Zato sem se zelo trudila, da bi z njo vzpostavila čim boljši stik, ki jo bo povezoval z življenjem," je pojasnila njena mati Michelle Hart. Zdravniki namreč pozivajo k spodbudi pacientov preko dotika ali glasu, saj je lahko to ključna motivacija za odzivanje pacientov v komi.

Tega nasveta se je Michelle spomnila tudi, ko je izvedela, da je bolnišnico obiskala Jessie J, najljubša pevka majhne Tyle, ki je ravno začela kazati prve znake odzivanja. Na vso moč se je trudila stopiti v stik z britansko zvezdnico, zato ji je napisala obupano pismo. Že ob vrnitvi v hčerino sobo pa je bila priča osupljivemu prizoru. Jessie J je že sedela ob dekličini postelji in ji ob prebujanju iz kome prepevala najljubšo pesem. "Po tem, ko je slišala njen angelski glas, je nemudoma začela čudežno okrevati," je prepričana njena mati, saj se je Tyla že nekaj ur za tem začela premikati, kmalu pa je tudi spregovorila in shodila.

Do danes je z izjemo nekaterih čustvenih težav že popolnoma okrevala, za kar je pevki neizmerno hvaležna. "Ker je bila tako prijazna, da me je zbudila iz kome, ob vsaki molitvi položim roko na njeno sliko. Jessie J imam rada z vsem svojim srcem."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587