Vizita.si
image (28)

Novice

Bo 3-mesečni Poppy končno uspelo?

S.P.
03. 12. 2012 14.10
2

Danes 3-mesečna Poppy Webber se je morala že v prvih tednih svojega življenja hrabro boriti za preživetje, potem ko so zdravniki kar 3-krat spregledali nalezljivo bakterijsko obolenje, ki bi za malčico kaj kmalu utegnilo biti celo usodno. Ali lahko še vedno upamo na srečen razplet?

Novopečeni mamici Aimee Webber se je šele dobra  dva tedna po rojstvu svoje prve hčerke Poppy pred očmi skorajda porušil ves svet. Novorojenka je namreč že kmalu po vrnitvi iz porodnišnice začela kazati prve znake nahoda ter malce oslabljenega imunskega sistema, ki pa je hitro prerasel v precej oteženo dihanje in nevarno povišanje telesne temperature. V zdravstvenem domu Kent Elms Health Centre so sicer kar 3-krat izvedli vse potrebne raziskave, a je vzrok težav ostal nepojasnjen.

“Kljub temu da smo jo silili k počitku, se je njeno zdravstveno stanje sčasoma močno poslabšalo. Poppy je kaj kmalu začela kazati še hujše simptome neznane bolezni, kot so globok kašelj, bruhanje in zatekanje v predelu obraza, ki so prestrašili celo izkušene zdravnike in zahtevali takojšnje ukrepanje,“ se spominja 26-letna Aimee.

Deklico so nemudoma premestili v bolnišnico Southend University Hospital, kjer so jo po nekaj tednih neproduktivnih raziskav vendarle diagnosticirali z oslovskim kašljem – nalezljivo bakterijsko infekcijo pljuč ter dihal, ki se pri dojenčkih pogosto konča tragično. “V nekem trenutku se je posledično v njenem telesu nabralo toliko tekočine, da se je zbrala vse do konice njene lobanje in za kar 2-krat povečala obseg njenega telesa. Moje srce se je ustavilo. Mislila sem, da jo bom izgubila,“ nadaljuje obupana mati.

Številni zbrani strokovnjaki so morali nemudoma sprostiti vso nabrano tekočino, ki je ustvarila tolikšen pritisk, da so se dekličina pljuča nepričakovano sesedla in močno ogrozila njeno življenje, za katerega se borijo še danes. V tretjem mesecu starosti namreč Poppy še vedno ni zapustila bolnišnice, kjer se zdravi v izolaciji pred drugimi otroki ter preko posebne medicinske cevke prejema vse potrebne antibiotike. Upamo in seveda ne dvomimo, da ji bo slej kot prej tudi dokončno uspelo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587