Vizita.si
image (28)

Novice

Ji bodo lahko pomagali?

K.P.
30. 11. 2012 16.16
11

Iz Kitajske prihaja zgodba o enoletni Xinlei, ki so ji desno stran trupa prekrili tumorji, zaradi katerih ima deklica tudi težave pri gibanju. Operirali jo bodo, če bo staršem uspelo zbrati dovolj denarja.

Mala Xinlei iz Kitajske se je rodila s tumorjem na prsih, ki je bil sprva v velikosti jajca in zdravniki so dejali, da gre za kongenitalne hemangiome in lipom. Hemangiom je sicer vrsta materinega znamenja, ki se najpogosteje pokaže v obliki rdeče izboklinice na koži, lipom pa je mehko, maščobno tkivo, ki raste v podkožju in se lahko pojavi na katerem koli delu, kjer so maščobne celice. Ni nevaren in ga ni nujno odstraniti, razen kadar povzroča druge zdravstvene komplikacije ali pa iz estetskih razlogov. V primeru Xinlei se je tvorba z leti povečala in prekrila večino desne strani trupa, kar ji otežuje gibanje in je na splošno moteča. Dekličini starši skušajo zbrati 24.600 evrov (200.000 juanov), da bi ji omogočili operativni poseg, s katerim bi kirurgi tvorbo odstranili.

Veliko prebivalstva na Kitajskem si lahko privošči le osnovno zdravstveno zavarovanje, ki ne pokriva vseh stroškov zdravljenja. Primankljaj pri stroških morajo pokriti sami, zato je za najbolj reven del tamkajšnjega prebivalstva bolezen, ki bi jo sicer lahko pozdravili, velikokrat tudi usodna.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587