Vizita.si
Pevka je bila včasih videti veliko bolj zdravo.

Novice

Kaj se dogaja z mlado glasbenico?

K.P.
26. 09. 2012 15.49
6

35-letna ameriška glasbenica je v preteklosti preživela veliko gorja, pred kratkim je imela težave še z roko zakona. Prva fotografija zvezdnice, odkar je bila aretirana, je sprožila vprašanja o tem, kaj se z njo dogaja.

Mlada ameriška glasbenica in hči slavnih staršev Fiona Apple je imela težavno odraščanje. Pri dvanajstih letih je bila žrtev posilstva, kar je bilo vzrok za vrsto težav, ki so se pojavile pozneje. Kot otrok je bila nedružabna, kazala pa je tudi znake obsesivno-kompulzivne motnje, zaradi samomorilskih nagnjenj pa je bila v otroških letih deležna tudi terapije. Na grozljivi dogodek iz najstniških let se je odzvala z motnjami hranjenja.

"Zagotovo sem imela motnjo hranjenja, vendar mi ni bilo prav, da so vsi mislili, da gre za anoreksijo. Nisem bila anoreksična. Bila sem depresivna in samoponiževalna. Ni šlo za vitkost, šlo je za nekaj, kar je bilo pričvrščeno na moje telo in česar sem se želela znebiti. Razmišljala sem, da če imaš na telesu nekaj, kar se lahko prime in zgrabi, te bo nekdo tudi prijel in zgrabil. Zato sem se namerno tega želela znebiti," se spominja pevka. Kmalu so se začele tudi samopoškodbe. Praskala je svoje roke in si grizla ustnice ter si namerno povzročala bolečine, s katerimi bi duševne bolečine postale telesne.

Septembra letos so Fiono aretirali v Teksasu zaradi posedovanja prepovedanih snovi, nedavno pa so medije preplavile prve fotografije zvezdnice po aretaciji, na katerih je njen obraz izžet in koščen. Grozljiva izkušnja, kot jo je doživela Fiona, običajno sproži negativno samopodobo in občutke sramu ter krivde.

Pri žrtvah spolne zlorabe so pogosto opazni samopoškodovanje, uporaba mamil, depresija, okrnjena samozavest, odtujenost in nedružabnost ter preostale psihične in osebnostne spremembe. Prav tako se lahko spremeni pogled na seksualnost. Spomin se le stežka izbriše oziroma stežka zbledi, nekaj osebnega miru in priložnost za novo življenje pa lahko ponudi primerna strokovna pomoč.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587