Če morda še ne veste, je Nina zagrizena vegetarijanka in zato spoštuje zapoved "Ne ubijaj“. Kot sama poudarja, se ji ne zdi prav, da se prazniki izkoriščajo za prenajedanje in pretiravanje s hrano. "Grozno se mi zdi, da se praznike izkorišča za masovno pobijanje živali,“ še pravi Nina. Čeprav velike noči ne praznuje v tradicionalnem smislu, bo zaradi spoštovanja do svoje babice, ki te običaje in navade tradicionalno praznuje, pomagala barvati pirhe, ki pa jih seveda ne bo jedla.
Nina se bo "pocrkljala“ z zdravo potico
Prav gotovo na Nininem jedilniku ne bo šunke. Se bo pa pocrkljala s pirino potico z lešniki, ki bo narejena brez jajc. To bo tudi edina posebnost, ki si jo bo privoščila v teh dneh.
Zakaj ne bi poskusili tudi vi in letos šunko zamenjali s tofujem?
Tofu ali sojin sir je nizkokalorično, lahko prebavljivo in visoko hranljivo beljakovinsko živilo, ki vsebuje vse za življenje pomembne aminokisline in naravne zaščitne snovi. Po biološki vrednosti prekaša celo sojo in ne vsebuje holesterola.
"Pečenka“ iz tofuja
400 g na kocke narezanega tofuja prelijete z marinado in ga čez noč pustite v hladilniku, da se okusi prepojijo.
Za marinado zmešajte 0,5 dcl temne sojine omake, 2 žlici tekočega medu, 1/2 žličke ingverja v prahu, 2 žlici olivnega olja in 3 stroke česna.
Naslednji dan kocke tofuja razporedite na pekač, ki ste ga prekrili s peki papirjem, in ga zapečite v pečici. Zraven lahko ponudite paradižnikovo omako, ki jo začinite s preostalo marinado. Pred serviranjem tofu lahko posujete še s praženimi sezamovimi semeni.
Svoje mnenje o tej temi lahko izrazite tudi na našem FORUMU.
KOMENTARJI (7)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV