Vizita.si
Več kot kilograma na mesec ni mogoče izgubiti, pravijo Španci.

Novice

Kaj 'čudežne diete' naredijo telesu?

L. E.
22. 07. 2016 10.11
6

Čudežne diete ne delujejo, saj več kot kilograma odvečne maščobe na mesec ni mogoče izgubiti, trdijo strokovnjaki. Če izgubite več kilogramov, je to zaradi tega, ker se je iz vašega telesa izločila voda, ki pa se bo vrnila nazaj.

Več kot kilograma na mesec ni mogoče izgubiti, pravijo Španci.
Več kot kilograma na mesec ni mogoče izgubiti, pravijo Španci. FOTO: Thinkstock

Madridski znanstveniki so najprej preučevali športnike, in sicer kolesarje, ter ugotovili, da tudi z veliko telovadbe ni mogoče izgubiti več kot enega kilograma odvečne maščobe na mesec.

Več kot kilogram teže ni mogoče izgubiti niti s topilcem

Poskusili so tudi s tako imenovanim topilcem maščob, in sicer s snovjo p-synephrine, ki naj bi bila najvarnejša v ta namen. Rezultat ni bil nič boljši. Posameznik na mesec ne more izgubiti več kot kilogram odvečne maščobe.

Zakaj ni mogoče izgubiti več kot kilogram na mesec? In kaj izgubimo, če imamo boljši rezultat?

Zato se obljube, ki jih dajejo čudežne diete, nikakor ne morejo uresničiti, pove raziskovalec Juan Del Coso z univerze v Madridu. Da lahko izgubimo kilogram na mesec, "ne pritegne toliko pozornosti kot slogani za čudežne diete, a znanstveno lahko učinkovito spremembo dosežemo samo s tem tempom." Kilogram za kilogramom na mesec torej. In nikakor ne brez telovadbe. Poudarja pa Del Coso še nekaj: "Cilj bi moral biti kilogram na mesec, ampak kilogram maščobe." Ne torej vode, ki se prej ali slej spet znajde v telesu. Mnogi pa takrat izgubijo motivacijo, dobijo občutek, da jim shujšati nikoli ne bo uspelo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587