Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj je povzročilo tako hudo reakcijo?

L.E.
21. 02. 2012 14.55
0

Večina parov občutek intimnosti med drugim doseže s strastnim poljubljanjem – toda to ni tisto, kar povezuje Rachel in njenega zaročenca Leeja. Le drobec njegove sline ji namreč lahko povzroči hude izpuščaje.

Rachel Prince in Lee Warwick uživata v čudovitem razmerju, ki sta ga nedavno nadgradila še z zaroko. Povezuje ju marsikaj, toda vsekakor ne poljubljanje. Svoje drage se Lee z ustnicami skorajda ne sme niti dotakniti. 24-letna Angležinja namreč trpi zaradi redke alergije: težko prenaša vodo, pot, solze in slino. Če bi jo Lee začel poljubljati, bi njeno telo prekrili veliki rdeči izpuščaji, ki zelo srbijo.

Takšne kožne izpuščaje imenujemo koprivnica ali urtikarija in so posledica alergije. Zelo redko je kriva voda,  veliko bolj pogosto pa so krivci določena živila, zdravila, rastline, plesni ali žuželke. Tako lahko koža odreagira tudi zaradi hudega mraza ali vročine. Ker je Rachel alergična na vodo, ne sme plavati, se dolgo kopati, celo piti veliko vode. Seveda ji je najbolj težko, ker se s svojim partnerjem ne sme poljubljati. “Zaradi tega sem včasih žalostna, saj si želim tudi takšne intimnosti in bližine; toda če me Lee poljubi na lice, moram njegovo slino hitro obrisati, sicer se takoj pojavi reakcija. Včasih se mi to zdi depresivno, toda po drugi strani Lee najde veliko drugih načinov, da mi pokaže svojo naklonjenost.“

Na svoje bolezensko stanje poskuša gledati optimistično: zaradi njega se lahko denimo izogne pomivanju posode. Toda po drugi strani ji okolica pogosto niti ne verjame, da ji lahko tako hude izpuščaje povzroči navadna voda. Kadar jo denimo ujame dež, se glasno čudijo njeni reakciji. Nato ji vsi postavljajo mnogo vprašanj. Kako se denimo umiva? Seveda se umiva – vendar samo tako, da se na hitro oprha. Nato se mora za povrh za nekaj časa uleči, saj jo izpuščaji najprej zelo srbijo. Težko celo pije vodo, vendar ji na srečo manj bolečin povzročajo sokovi in čaji. Koprivnica je njeno telo sicer začela prekrivati šele pri dvanajstih letih in je sčasoma postajala čedalje hujša. Zato zna plavati, vendar na žalost tega danes ne sme več početi.

Z zaročencem bi rada imela otroke, toda skrbi jo, da ne bo dobra mati, saj jih ne bo mogla niti dobro umiti. Poleg tega ne ve, ali ne bo svoje nenavadne alergije morda prenesla še na potomce. Njen partner Lee jo obožuje, toda hkrati priznava, da mu velikokrat res ni lahko. “Včasih imam vsega čez glavo. Doma opravljam večino gospodinjskih del in se včasih počutim skorajda kot suženj svoje partnerice, četudi mi na koncu dneva zato ne more dati niti poljubčka. Včasih jo pogledam in si jo res zaželim poljubiti, toda vem, da tega ne smem storiti. Toda vseeno mi ni žal, saj je Rachel vsega tega res vredna.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587