Vizita.si
image (28)

Novice

Kako hude so lahko posledice prebadanja ušes!

E. D.
11. 04. 2013 11.06
10

Ko si je 11-letna Destiny prebodla ušesa, ni niti slutila, da bo to odločitev globoko obžalovala. Desno uho se ji je namreč tako močno vnelo, da je pristala v bolnišnici, kjer so ji morali odstraniti del ušesnega hrustanca in jo zdraviti z antibiotiki.

Kot marsikatera 11-letnica si je tudi Destiny Nickson želela prebosti ušesa in njena mama Veronica je po vztrajnem prepričevanju hčerki popustila ter ji dala dovoljenje, da si preluknja ušesa. Prva dva tedna je bila Destiny nad novo pridobitvijo navdušena, potem pa je opazila, da z desnim ušesom nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Postajalo je rdeče in zatečeno, vedno bolj jo je bolelo in peklo. Zato se je vrnila v salon, kjer so ji prebodli ušesa, in jim povedala, da nekaj ni v redu. Eden od zaposlenih ji je uho očistil, razkužil, zamenjal ji je uhan in jo poslal domov. A v naslednjih urah se je stanje samo še drastično poslabšalo. Uho je namreč močno zateklo, iz njega je tekel gnojni izcedek, deklica pa je trpela hude bolečine.

Mama jo je zato nemudoma peljala k zdravniku, ki ji je predpisal antibiotike, a ti niso ustavili infekcije, zato je morala Destiny v bolnišnico. Tam je ostala več kot teden in močne antibiotike je prejemala kar prek infuzije naravnost v žilo, kajti le tako so lahko zdravniki ustavili že močno napredovalo gnojno vnetje. Ker pa je bilo uho že močno načeto in ker vnetje ni prizadelo le kože, temveč tudi hrustanec, so ji morali delček ušesa celo odstraniti. ''Odrezati so ji morali del hrustanca. Na ušesu ima osem šivov in zdravnik je rekel, da bi lahko trajalo tudi do šest tednov, da se ji rana zaceli in vnetje do konca pozdravi,'' je pojasnila dekličina mama Veronica in dodala: ''Destiny je lepo dekle in to, da ima zdaj iznakaženo uho, bi lahko v naslednjih letih načelo njeno samozavest in imelo velik vpliv na njeno življenje.''

Veronica še pravi, da so gotovo v salonu, kjer so Destiny prebodli ušesa, naredili kaj narobe in da so oni odgovorni za zaplet. A v salonu se branijo, češ da vsak dan prebodejo na desetine ušes in drugih telesnih delov, pa se nobeni stranki kaj takšnega še ni zgodilo. ''Pribor, ki ga uporabimo za piersing, vedno odvržemo in potem pri naslednji stranki uporabimo nov pribor. Torej pripomočkov za prebadanje ne čistimo in ne steriliziramo, temveč jih zavržemo,'' se zagovarja vodja salona Danny Kynaston. ''Če bi do zapletov prišlo v naslednjih 24 urah po prebadanju, bi seveda bilo možno, da bi mi naredili kaj narobe, a glede na to, da so se težave pojavile šele po nekaj tednih, krivda zagotovo ni naša.'' Dodal je še, da bi lahko bilo za Destinyjine težave krivo to, da je deklica alergična na kakšno od sestavin v uhanu, na primer na titan, in da je bilo vnetje posledica hude alergijske reakcije.

Ste se nam že pridružili na našiFacebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587