Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj je mladi voditeljici ohromilo obraz?

K.P.
30. 06. 2012 07.42
0

Ameriška voditeljica Mary King se je ravno odpravljala v Baltimore, kjer bi s prijatelji proslavila svojo prihajajočo poroko, ko se je nenadoma zavedla, da je ena stran njenega obraza paralizirana.

Takoj, ko je 25-letna televizijska voditeljica Mary King iz New Yorka, ki se je ravno s prijatelji odpravljala na proslavo svoje prihajajoče poroke, začutila, da je desna stran njenega obraza paralizirana, jo je prevzela panika. Sprva je predvidevala, da gre za možgansko kap in takoj so jo odpeljali v bolnišnico.

Desnega očesa ni mogla zapreti, desna stran ustnic pa se je povesila in je ni mogla dvigniti v nasmeh. "Ko sem se pogledala v ogledalo, sem takoj pomislila, ali bom tako izgledala na svoji poroki,“ pove Mary. Zdravnik je takoj uvidel, da gre za Bellovo paralizo, ki prizadene eno polovico obraza in praviloma ne traja celo življenje, a je okrevanje vseeno lahko dolgo tedne in mesece. Do Bellove paralize pride zaradi poškodbe obraznega živca, najsi bo zaradi poškodbe ali pa vnetja. Kaj točno je pri Mary povzročilo Bellovo paralizo, ni povsem znano, se pa voditeljica spominja opozorilnih znakov, ki jih je tistega jutra spregledala. "Ko sem se tistega jutra zbudila, sem začutila močno bolečino na zadnjem delu glave. Za zajtrk sem pojedla borovničev jogurt, a sploh ni imel nikakršnega okusa. Bilo je kot bi jedla pasto. Znaki so bili tam, vendar sem jih spregledala,“ se spominja simpatična svetlolaska. En teden po nesrečnem dogodku simptomi na Maryjinem obrazu še vedno niso izginili. Ker ni mogla z ljudmi komunicirati kot pred paralizo, kar je za delo, ki ga opravlja, ključnega pomena, je prišla depresija, občutek žalosti pa se je še poglobil, ko je pomerila poročno obleko in je v ogledalu ponovno zagledala svoj iznakažen nasmeh. Po petnajstih dneh se je njeno stanje vendarle izboljšalo za dobrih 97 odstotkov, a kljub temu še vedno z desnim očesom ne more pomežikniti, zaveda pa se, da je tako dobro okrevanje, kot opisuje sama, 'pravi blagoslov'.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587