Vizita.si
image (28)

Novice

Zakaj je ta fotografija razburkala svetovno javnost?

S.P.
05. 03. 2013 08.07
1

Spletno javnost so dosegle fotografije 48-letne manekenke Yasmin Le Bon, ki naj bi bila na teh videti precej mlajša, kakor je v resnici, kar pa je sprožilo že val ugibanj, ali ni pri tem morda posredovala digitalna obdelava fotografij. Le Bonova tovrstna namigovanja seveda vztrajno zavrača.

Britanski tabloid Daily Mail se je obregnil ob zadnje fotografije priljubljene manekenke britansko-iranskega rodu Yasmin Le Bon, ki s kar 400 osvojenimi naslovnicami velja za eno izmed najbolj dobičkonosnih žensk zadnjih desetletij. Modna hiša Monsoon's je namreč na spletu objavila svojo spomladansko poletno kolekcijo oblačil za leto 2013, za katero je v družbi svoje hčerke Amber pozirala prav 48-letna lepotica, ki pa je na fotografijah videti precej mlajša, kot je v resnici, kar se tako njim kot tudi njenim oboževalcem zdi dokaj nenavadno.

“Yasmin je na fotografijah videti vsaj za polovico mlajša. S 23-letno Amber sta vendar videti kot sestri in ne kot mati in hči,“ so poročali. Spletna javnost je zato njene fotografije že zasula s kritikami, da so pretirano digitalno obdelane, kar pa je mati treh otrok močno ujezilo. Odvrnila je, da je skrivnost do mladostnega videza odkrila izključno v telovadbi ter zdravem življenjskem slogu in ne v sodobni tehnologiji, kot ji mnogi neutemeljeno pripisujejo. Na njeno stran pa se je postavilo tudi že prej omenjeno podjetje, ki je govorice o pretiranem retuširanju že jasno zavrnilo.

“Izbrali so me, ker se v svoji koži odlično počutim, kar se kaže tudi navzven, in ne zato, da bi si s prikrivanjem mojih gubic nakopali še več dela. Dejstvo je, da sem skozi vso kariero veliko telovadila, in če ne zdravje telesa, le kaj se bo na našem zunanjem videzu v zrelih letih odražalo bolje. Še danes se trikrat na teden udeležim skupinskih vaj pilates, preizkušam se v različnih borilnih veščinah, vsak dan pa tudi več ur pridno treniram v telovadnici, kjer je kolo moj najboljši prijatelj,“ je povedala. “Ne gre za to, da bi telovadila, ko pač moram. Gre za to, da se s tem dejansko naučiš živeti. Telesno aktivnost sem na primer sama prenesla celo v svoj dom. Med kuho lahko kadar koli delam počepe, tekam na mestu ali pa preprosto poskakujem, saj vsak gib nekaj šteje, skrbim pa tudi za to, da moje telo čez dan prejme dovolj tekočine. Ta namreč odlično nahrani mojo kožo in jo dovolj navlaži, da ostaja kar se da prožna, polna in mladostna celo danes, ko se bližam že svojim 50. In na to sem še kako ponosna.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587