Vizita.si
Paparaci so jo ujeli povsem bledo in izčrpano.

Novice

Se šele zdaj kažejo posledice?

L.E.
01. 02. 2013 08.27
8

Mlada zvezdnica je presenetila s popolnoma izčrpanim videzom. Le kaj se ji je zgodilo, da je tako bleda. Njenih lic ne krasi več niti kanček bolj zdrave barve, pod njenimi očmi se bohotijo podočnjaki.

Paparaci so jo ujeli povsem bledo in izčrpano.
Paparaci so jo ujeli povsem bledo in izčrpano.FOTO: Profimedia

Katie Holmes je naravna lepotica, ki, da bi očarala s svojim privlačnim videzom, običajno ne potrebuje pomoči vizažistov. Toda kot vsak človek ima tudi velika zvezdnica slab dan, ko jo morda zboli ali jo dohiti slaba novica – vse to pa se pokaže tudi na njeni koži. Konec koncev od njene ločitve še ni minilo veliko časa in prav mogoče je, da jo muči stres. Je ta kriv, da so jo tako bledo in izčrpano paparaci ujeli, ko je v New Yorku hitela po opravkih? Vajeni smo videti njene fotografije brez ličil, toda še nikoli niso bila njena lica tako popolnoma brez kakršne koli bolj zdrave barve, pod njenimi očmi še ni bilo tako velikih in temnih podočnjakov.

Mogoče je tudi, da je 34-letna mamica preprosto zbolela. Zdaj je namreč sezona virusnih obolenj. Zaradi tega smo preverili, kaj za krepitev imunskega sistema priporočajo strokovnjaki z Univerze Harvard. Ti opozarjajo, da preprostih rešitev ni, saj je imunski sistem resnično sistem, ki je pač zapleten in nanj ne moremo vplivati samo z jemanjem enega prehranskega dopolnila ali s čim podobnim. Toda hkrati poudarjajo, da je prva linija obrambe vsekakor izbira zdravega življenjskega sloga. To ne bo okrepilo le imunskega sistema, temveč delovanje celotnega telesa. Ker je delovanje vsega povezano, boste posledično na sploh bolj zdravi oziroma se boste lažje obranili napadov škodljivih mikroorganizmov. Toda kaj si strokovnjaki z Univerze Harvard predstavljajo pod zdravim načinom življenja? Svetujejo, da redno telovadite, zadosti spite, uživate prehrano, ki vsebuje dovolj sadja, zelenjave in polnozrnatih izdelkov ter čim manj nasičenih maščob, ne kadite in se izogibate pitju alkoholnih pijač. Poleg tega pazite, da vaša teža ni nikoli prekomerna in da vaš krvni tlak ni nikoli previsok. Okužbam se izognite še tako, da si pogosto umivate roke in se po nepotrebnem ne zadržujete v zaprtih prostorih, kjer je veliko ljudi. Vse to ne okrepi le imunskega sistema, temveč dobrodejno vpliva na celotno telo. Če se vam zdi, da s prehrano ne užijete dovolj nujno potrebnih hranil, poleg tega harvardski raziskovalci menijo, da ni nič narobe, če posežete po multivitaminih. Odsvetujejo le pretirano jemanje samo enega hranila. Zanimivo je, da opozarjajo še, da je imunski sistem vsakega posameznika nekoliko drugačen, zato lahko nekomu določeno zelišče zelo pomaga, medtem ko pri drugem ne pokaže nobenega učinka. Do neke mere bi torej vedno morali zaupati tudi svojim instinktom. Če imate občutek, da vam nekaj pomaga, vam po njihovem mnenju verjetno res.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602