Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj se mu je zgodilo?

K.P.
23. 07. 2012 11.36
21

Brazgotine na obrazu 2-letnega Keirona Guessa spominjajo na grozljiv dogodek, ki se je odvil na sosedovem vrtu. Od takrat se je spremenila tudi dečkova osebnost.

Le nekaj tednov po grozljivem dogodku 2-letni Keiron Guess iz Swindona zmore nadeti nasmeh na obrazek, ki je poln brazgotin. Te so posledice napada sosedovega psa Rattyja, ki se je v dečka zagnal, ko ga je zagledal na dvorišču. Malček, ki je zapustil domače dvorišče in odtaval na sosedovega, je imel po napadu le malo možnosti za preživetje in je en teden preživel v komi.

Tistega popoldneva je Keironov dedek Dave Guess pomagal družini pri prenovi kopalnice. Ko je stopil iz hiše do svojega kombija, sta mu Keiron in njegov starejši brat, 4-letni Mackenzie, sledila iz hiše. "Nekaj sekund pozneje smo na dvorišču lahko videli Mackenzieja, Keirona pa ni bilo nikjer,“ se spominja mama Stacey Drury. Začeli so ga iskati in v tistem trenutku je eden od sosedov zakričal, da ga je na sosednjem dvorišču napadel pes. Keirona je rešil dedek Dave, ki je med tem utrpel nekaj poškodb po rokah. "Videl sem svojega očeta s Keironom v naročju. Na obrazu mojega sina so bili samo rdeči balončki, njegovega nosu ni bilo videti. Njegovo oko je bilo ranjeno in imel je raztrgan obraz. Bilo je grozno in nerealno. Keironovo uho je ležalo na travniku in v robčku smo ga odnesli zdravnikom,“ opisuje dečkov oče Anthony Guess. Zahvaljujoč kirurgom, ki so opravili 10-urno operacijo, med katero so mu morali sestaviti obraz, je deček preživel. Še nekaj dni zatem, ko se je zbudil iz kome, niso vedeli, ali je deček slep ali ne. Da vidi na eno oko, so opazili šele, ko se je razveselil dedka. Sicer pa Keironova mama vse od napada naprej opaža spremembe v dečkovem vedenju: "Včasih je bil vesel in se je veliko smejal, zdaj pa ima izbruhe jeze in nočne more. Psov se boji.“ Jezni pa so tudi Keironovi starši, saj za dogodek očitno nihče ne bo prevzel krivde.

Mnogi se zavzemajo, da bi se zakon o napadih psov v Angliji spremenil, saj se roka zakona ne bo dotaknila 15-letnega lastnika staffordskega terierja Rattyja Shovella Kinga, ki ga varuje dejstvo, da se je dogodek odvil na njegovem domačem dvorišču in ne na javni ulici. Za nameček pa Shovell sprva ni pokazal niti kančka obžalovanja za nesrečni dogodek, medtem ko je njegov oče za dogodek okrivil starše, češ da bi morali na Keirona bolje paziti in da bi ga namesto psa lahko dobil tudi kak pedofil. Eno samo popoldne je Keironov videz spremenilo za vedno, globoke pa so tudi duševne rane, saj obstaja možnost, da strah pred psi ne mine nikoli.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587