Vizita.si
Poljubi veliko povedo o odnosu med tistima, ki si jih izmenjujeta.

Novice

Kaj sporočajo poljubi?

Ni.J.
27. 07. 2010 08.51
1

S poljubi včasih povemo veliko več kot z besedami in številni menijo, da je poljubljanje tudi veliko bolj intimno kot seks. Čas je, da se naučite nekaj več o poljubljanju in odkrijete, kaj vam boljša polovica s svojimi poljubi sporoča.

S partnerjem se čim več poljubljajta in s tem povečujta spolno slo.
S partnerjem se čim več poljubljajta in s tem povečujta spolno slo. FOTO: iStockphoto
Dolgi poljubi, kratki poljubi, na usta, lice, z jezikom, brez, sočni, nežni, agresivni … Različnih vrst poljubov je na tisoče, vendar vsak v sebi nosi drugačno sporočilo. Čas je, da se naučite nekaj več o poljubljanju, saj poljubi veliko povedo o odnosu med tistima, ki si jih izmenjujeta.

V ustni votlini se nahaja mnogo živčnih končičev, stokrat več kakor na konicah prstov, ti pa povečujejo želje in vzburjenje. Prav zato je poljubljanje in dotikanje z jezikom pred, med in po seksu tako zelo vzburljivo.

Dotikanje z ustnicami

Nežen poljubček brez jezika je običajna in varna vrsta poljubljanja. Poljubček na lice sporoča, da vam je ta oseba všeč zgolj kot oseba, vendar da niste popolnoma prepričani, ali si želite kaj več, poljub na usta pa je veliko bolj romantičen. Ta namreč pomeni, da vam je oseba všeč in vas privlači, a da se bojite prehitevati zadeve in ste zato raje nekoliko bolj zadržani.

Dolg in sočen poljub

Gre za najbolj strastno in seksualno obliko poljubljanja, pri kateri gre za prepletanje jezikov in strastno dotikanje ustnic. Ta način poljubljanja, pri katerem ena oseba drugi v usta vtakne jezik in se s svojimi ustnicami dotika drugih, sporoča, da vas ta oseba zelo privlači in da ste z njo zelo povezani. Francoski poljubi so zelo seksualni in so znak, da si želite biti bolj intimni. Neka raziskava je poleg tega pokazala, da je štirideset odstotkov moških po dolgem in sočnem poljubu takoj za seks, kar trideset odstotkov pa jih je priznalo, da jim je to najljubši način predigre.

Nežen in mehak poljub z zaprtimi usti

Res da imate zaprta usta, a to še ne pomeni, da ta poljub nič ne sporoča. Ti poljubi morajo biti mehki, počasni in sočni, zato si vzemita čas za raziskovanje ustnic, pomenijo pa, da vam oseba zares veliko pomeni, da si jo želite pobližje spoznati in pri tem prav nič prehitevati.

Kratki in hitri poljubi na obraz

Kako vas poljubi, ko se poslavljata? Kratek in hiter poljub na obraz lahko pomeni, da je oseba, ki vam je poklonila poljub sramežljiva in se težko veže, če gre za vašega partnerja ali partnerico, pa je to morda znak, da mu/ji ni več toliko do vas in da se vajina zveza počasi ohlaja.

Poljubi veliko povedo o odnosu med tistima, ki si jih izmenjujeta.
Poljubi veliko povedo o odnosu med tistima, ki si jih izmenjujeta.FOTO: iStockphoto

Združene ustnice in boki

Da, dolgi in sočni poljubi so super, vendar pa so lahko še veliko bolj strastni, če pri tem naslonita boke drug na drugega. Nekateri ljudje med poljubljanjem razmaknejo telesa in stopijo raje korak nazaj kakor naprej, vendar pa raziskave kažejo, da so poljubi veliko bolj razburljivi, če se med poljubljanjem privijeta drug k drugemu.

Poljub na uho

Znate pravilno poljubiti moškega na uho? Najprej ga nežno poljubite, nato pa mu začnite previdno in z občutkom grizljati uhelj. Pri tem ne vztrajajte v nedogled, temveč mu zatem raje porinite jezik globlje v uho. Poželenje in strast bo dodatno spodbudilo šepetanje porednih besed.

Agresivno poljubljanje

Moški med spolnim odnosom obožujejo poljubljanje na odprta usta, ki včasih izpade nekoliko agresivnejše, saj na ta način v ženska usta prenašajo hormone, ki spodbujajo spolno slo. Večina moških to počne podzavestno, zato mu tega nikar ne zamerite. Na ta način želi le vzbuditi željo pri vas.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587