Vizita.si
Olivia Munn je spregovorila o svojih težavah z anksioznostjo in trihotilomanijo.

Novice

Njeno razkritje je presenetilo vse ...

K.P.
30. 07. 2012 14.21
10

Na videz se zdi, da 32-letna zvezdnica nima niti enega razloga za skrb, saj je uspešna, atraktivna in lahko bi rekli, da ima prav vse, kar si zaželi. A zdaj je razkrila o sebi nekaj, česar si nihče ni niti zamišljal …

Olivia Munn je spregovorila o svojih težavah z anksioznostjo in trihotilomanijo.
Olivia Munn je spregovorila o svojih težavah z anksioznostjo in trihotilomanijo.FOTO: Fame

Čeprav marsikatera hollywoodska zvezda vsaj na videz živi sanjsko življenje in se večini od njih ni treba obremenjevati s problemi, ki mučijo 'navadne smrtnike', pa se vsake toliko časa izkaže, da njihovo življenje le ni tako sproščeno, kot si radi predstavljamo. O svojih težavah je nedavno spregovorila ameriška igralka Olivia Munn, ki pravi, da trpi za boleznijo, imenovano trihotilomanija. Gre za motnjo nadzora impulza, ko se oseba ne more zadržati, da si ne bi izpulila dlake ali lasu. "Ne grizem nohtov, ampak pulim svoje trepalnice. Ni boleče, toda je res nadležno in stalno moram imeti pri roki rezervo umetnih trepalnic,“ pojasnjuje lepotica, ki je med gostovanjem na oddaji The Daily Show priznala, da pogosto trpi za anksioznostjo. Anksioznost je stanje živčne napetosti in je lahko podedovana ali pa je posledica doživetij iz otroštva, kaže pa se v dveh oblikah (kot tesnobnost, ki lahko napreduje v paniko ali pa kot fobija). Med simptomi so pogosto zaskrbljenost, občutek ogroženosti, napetost, motnje spanja itd. Pri trihotilomaniji je napetost prisotna in narašča, vse dokler oseba lasu ali dlake ne izpuli, saj v tistem trenutku psihične stiske izginejo.

Težave Olivie Munn verjetno izhajajo iz otroštva, ki očitno ni bilo enostavno, saj pravi, da so se z družino stalno selili in je težko vedno znova našla prijatelje, saj so bili ponavadi do novega otroka v soseščini vsi ostali otroci neprijazni. Igralka pravi, da je strah, da bi se nekdo iz nje norčeval, v njej prisoten še danes. Stiske, kot jih doživlja Olivia, je možno ob strokovni pomoči odpraviti, pot do zdravljenja pa se začne tako, da se najprej izlušči vzrok težav. V težkih trenutkih pa pomaga tudi prijateljev stisk za roko.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587