Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj vam lahko takole uniči dopust?

K.P.
13. 07. 2012 08.08
11

17-letna Britanka Laura Musson se je s svojo sestro in prijateljico odpravila na dopust v Španijo. Niti sanjalo se ji ni, da ji bo nedolžen nakup tako pokvaril počitnice

"Dopust naj bi bil namenjen proslavljanju dobrega učnega uspeha v šoli,“ pove razočarana 17-letna Laura Musson iz britanskega mesta Bottesford, ki se je v pričakovanju zabavnih počitnic s prijateljico in s svojo sestro dvojčico odpravila na Majorko, ni pa se ji niti sanjalo, da bo dopust pokvaril in prekinil nakup za en funt. S prijateljico sta namreč na stojnici zagledali sončna očala in si jih kupili, kmalu zatem pa sta bila njuna obraza povsem otečena.

"Bilo je grozno. Iskreno sem mislila, da bom umrla. Počutila sem se slabo, vrtelo se mi je in vsi so me gledali, ker sem izgledala, kot bi me nekdo močno pretepel,“ opisuje najstnica. Sprva je mislila, da sta bila vzrok za otekline in pordelo kožo vročina in sonce, zato je na obraz nanašala večje količine kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem 30. "Otekline so se pojavile tudi pri moji prijateljici, a ker sprva nisva vedeli, da so krivec prav sončna očala, sva jih nosili še naprej. Zdaj tudi zato, da prekrijeva svoja otekla obraza,“ pojasnjuje Laura. Obe dekleti sta v Španiji obiskali zdravnika, a je bila tamkajšnja zdravstvena pomoč zaman. Zaskrbljena Laura je fotografijo svojega otečenega obraza poslala staršema, ki na fotografiji nista prepoznala lastne hčere. Trem dekletom sta starša takoj rezervirala polet iz Španije nazaj domov v Veliko Britanijo, kjer so Lauri in njeni prijateljici predpisali zdravljenje z antihistaminiki. Kmalu se je tudi njima dozdevalo, da so za alergijsko reakcijo kriva poceni sončna očala, natančneje material, iz katerega je bil narejen okvir očal. Njena sestra dvojčica težav ni utrpela, saj ni nosila očal. Mladenki želita s svojo izkušnjo posvariti tudi druge turiste in svetujeta, naj bodo pri nakupu poceni modnih dodatkov previdni.

Čeprav je lahko zaščita pred UV-žarki pri cenejših sončnih očalih enako učinkovita kot pri dražjih sončnih očalih, pa je pri nakupu plastičnih sončnih očal, takšnih, ki jih je pogosto moč videti na stojnicah, priporočena previdnost. Tista, ki jih je kupila Laura, so bila izdelane iz materiala, ki lahko pri nekaterih povzroči alergijsko reakcijo na koži. Sicer je alergija na plastična sončna očala zelo redek pojav, a previdnost pri nakupu vsekakor nikoli ni odveč.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587