Vizita.si
debeluh

Novice

Kaj vse se najde v gubah debelih …

Ni.J.
07. 09. 2010 07.58
8

Matematika je enostavna – več kot poješ, debelejši si. Težave pa se pojavijo, če je nekdo tako debel, da lahko med maščobnimi gubami izgubi določene predmete. Poglejte, kaj vse so zdravniki že našli!

1. Puranov sendvič

Po besedah nekega ameriškega kirurga je v njegovo ordinacijo prišla izjemno debela ženska z ogromnim povešenim trebuhom, ki je začel spreminjati barvo. Postajal je vedno bolj rdeč, koža pa je bila izjemno razdražena in vneta, zato je zdravnik najprej posumil na kožno infekcijo. Ko je natančneje pregledal in dvignil pacientkin trebuh, je v hipu odkril vzrok kožnih sprememb, saj je izpod trebuha nekaj padlo na tla. Pacientka je pod ogromnim trebuhom imela približno mesec dni star puranov sendvič, ki je že začel gniti in povzročil okužbo.

Zaradi debelosti Gayle ni mogla več vstajati, niti za na stranišče, zato se je dobesedno prilepila na kavč.
Zaradi debelosti Gayle ni mogla več vstajati, niti za na stranišče, zato se je dobesedno prilepila na kavč. FOTO: YouTube

2. Izgubila je denar …

V bolnišnico pa so nekega dne sprejeli tudi pacientko, ki je bila tako debela, da ni mogla vstati iz postelje in ji je bilo zaradi tega treba oskrbeti preležanine. Po besedah zdravnika jih je imela ogromno.

Najprej sem z nje odstranil vsa oblačila, nato pa sem se pripravil, da bom začel beležiti in oskrbovati vse rane. Del njenega trebuha in ena dojka sta bila zelenkaste barve, zato sem se ustrašil, saj sem mislil, da gre za plesen ali celo kaj hujšega,“ je povedal zdravnik. Pacientko je nato obrisal z razkuženo krpico in naposled le ugotovil, posledica česa je zelena barva. V maščobni gubi med dojko in trebuhom je odkril tri kovance, ki so začeli oksidirati in spreminjati barvo kože v zeleno. Pod vsakim kovancem je bila rana pravilne okrogle oblike, kot pravi zdravnik, pa je bil vonj neznosen.

3. Omaka?!?

Bolnišničnih zgodb pa še ni konec. V neki ameriški bolnišnici so sprejeli pacientko, ki je tehtala 270 kilogramov. Pri njenem transportu je sodelovalo več ljudi, osem pa je bilo potrebnih samo, da so jo dvignili z vozička na posteljo. Ko so ji slekli oblačila, da bi jo pregledali, so pod njenim trebuhom našli spenjač za papir, plastične vilice in zavojček omake iz račjega mesa.

4. Ležišče!

40-letna Gayle Laverne Grinds je umrla, potem ko se je ekipa zdravnikov šest ur trudila, da bi jo dvignili s kavča in prenesli v rešilni avto,“ je za floridski časnik zapisal eden od novinarjev. Reševalci pravijo, da je bilo stanovanje v razpadajočem stanju in izjemno umazano, saj je bila Grindsova pretežka, da bi vstala ali uporabljala stranišče. Prav zato so morali vsi, ki so sodelovali v akciji, nositi zaščitno opremo, smrad pa je bil poleg tega tako močan, da so morali najprej vse temeljito prezračiti.

debelost
debelost FOTO: YouTube

Da so Grindsovo lahko izvlekli iz stanovanja, so morali najprej odstraniti okna in vrata, nato pa so kavč skupaj z njo dvignili in naložili na tovornjak. Ker je bilo njeno telo dobesedno prilepljeno na kavč, bi bilo zanjo preveč boleče, če bi jo odstranili z njega. Zaradi dolgih let ležanja se je koža zarasla skupaj s tkanino, zato so morali kavč kirurško odstraniti z nje. Grindsova je kljub trudu zdravnikov umrla v bolnišnici Martin Memorial Hospital South, še vedno prilepljena na kavč.

5. Marihuana

Policisti so 25-letnega Cedrica Webba pregledovali, ali ima  prepovedane substance. V hlačah in drugih kosih oblačila niso našli ničesar, ko pa je 140 kilogramov težah Cedric moral dvigniti majico, je eden od policistov opazil, da ima med maščobnimi gubami v trebuhu zataknjeni dve vrečki marihuane in tobaka. Cedric je nato moral razpreti gubo, da sta vrečki padli na tla, policisti pa so ga aretirali.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587