Vizita.si
Drugi dan si za večerjo privoščite lososa na žaru z obilico zelenjave.

Novice

Kako do Pippine zadnjice?

Ni.J.
18. 05. 2011 08.00
12

Zadnjica Pippe Middleton, ki je na poroki stoletja pritegnila skoraj več pozornosti kakor sama poroka, ima na Facebooku že več kot 200 tisoč oboževalcev. Si želite tudi vi takšne zadnjice?

Drugi dan si za večerjo privoščite lososa na žaru z obilico zelenjave.
Drugi dan si za večerjo privoščite lososa na žaru z obilico zelenjave.FOTO: iStockphoto
Le kdo bi si mislil, da bo dekle, ki je na kraljevi poroki spremljalo nevesto, pritegnilo največ pozornosti? Popolne obline 27-letne Pippe Middleton je v dolgi in oprijeti obleki spregledal le redko kdo, številne ženske pa bi storile vse, da bi imele takšno zadnjico kot ona.

Strokovnjaka za prehrano in gibanje Nicki Waterman in Amanda Ursel sta zato pripravila prehrambeni in vadbeni načrt, s pomočjo katerega je mogoče pomembno preoblikovati in izoblikovati zadnjico.

Takšne zadnjice, kot jo ima Pippa, nikakor ne boste mogli imeti, če bodo vaše zadnjične mišice prekrite z maščobnimi oblogami,“ pravi Amanda. “Zato je prvi korak, ki ga morate storiti, da zmanjšate vnos kalorij ali jih začnete uspešno trošiti.“ Ker je Pippina mama oboževalka visoko proteinske hrane, je z njo navdušila tudi svoji hčeri, tako Kate kakor tudi Pippo. “Ker je ta dieta preveč ekstremna, sem oblikovala nekoliko lažjo petdnevno različico,“ pravi in opozarja, da se je treba ob pojavu kakršnih koli težav takoj posvetovati z zdravnikom. “Diete prav tako ne preizkušajte, če imate težave z ledvicami.“

Petdnevni prehranski načrt

Da bi shujšali in čim hitreje pokurili maščobe, ki so se vam nabrale, povišajte vnos beljakovin in zmanjšajte vnos ogljikovih hidratov ter slane hrane. Petdnevni jedilnik lahko ponovite trikrat, tako da bo vaša dieta trajala največ 15 dni! V tem času bi morali zaradi zmanjšanega vnosa soli izgubiti približno kilogram do dva odvečne vode in pokuriti približno 3 kilograme maščob. Poleg tega boste najverjetneje izgubili še kakšen kilogram na račun zmanjšanja vnosa ogljikovih hidratov, ki so se pred tem kopičili v vaših jetrih in mišicah.

Če med dieto začutite lakoto, povečajte količino beljakovin – rib ali mesa – in zelenjave, nikakor ogljikovih hidratov. Pijte čaj, črno kavo in vodo, izogibajte se alkoholnim pijačam, sladkanim pijačam, gostim sokovom in smoothyjem, če ti niso na jedilniku. Med obroki si privoščite pest oreščkov ali pa sadež kot na primer jabolko, hruško, jagodičevje, pomarančo ali grenivko.

Prvi dan

- Zajtrk: dve trdo kuhani jajci, na žaru pečen paradižnik in na žaru popečene gobe.
- Kosilo: solata s tuno v naravnem soku, kumaricami in zelenjavo po želji, brez majoneznih prelivov – začinite z malo olivnega olja, kisom in zelo malo ali nič solite. Uporabite lahko tudi nemasten jogurt.
- Večerja: na trakce zrezano pusto puranje meso z zelenjavo (porom, gobami, korenjem …), pečeno na kapljici olivnega olja, mešana sadna solata iz pomaranč in grenivke.

Drugi dan

- Zajtrk: skleda ovsenih kosmičev s pustim mlekom in jagodičevjem, skodelica nesladkanega čaja ali črne kave.
- Kosilo: rezine pustega govejega mesa s paradižnikom in vodno krešo, jabolko.
- Večerja: na žaru pečen losos, na pari kuhan brokoli in druga zelenjava po želji, banana s pusto skuto.

Tretji dan

- Zajtrk: smoothy iz posnetega mleka, manj mastnega jogurta in svežega ali zamrznjenega jagodičevja.
- Kosilo: avokado z zeleno solato in manj mastnim prelivom, sadna solata iz manga in ananasa.
- Večerja: pečen piščanec z zelenjavo (na primer beluši, grahom in cvetačo).

Četrti dan

- Zajtrk: dve umešani jajci s svežim nasekljanim peteršiljem in čilijem.
- Kosilo: pečene paprike z zeleno solato in pustim namazom iz čičerike.
- Večerja: zelenjavni ali goveji doma narejeni burger z eno rezino polnozrnatega kruha in veliko zelenjave, brez majoneze in podobnih mastnih dodatkov.

Peti dan

- Zajtrk: rezina polnozrnatega kruha z na tanko namazanim arašidovim maslom, jabolko.
- Kosilo: pečeni repki rakcev z na kocke narezanim svežim paradižnikom in kumaricami, manj mastna solata, manjša lepinja.
- Večerja: Puranji 'kebab', narejen iz koščkov pustega mesa, paprike, gobic, češnjevca (vrsta paradižnika), brez kruha in nekaj žlicami kuhanega rjavega riža.

Nasveti za zmanjšanje celulita

1. Ne kadite in izogibajte se direktnim sončnim žarkom, ki škodijo vaši koži.

2. Uživajte živila, ki vsebujejo čim več beljakovin, ki krepijo kožo in povzročijo, da so maščobne celice manj vidne. Jajca in arašidi so pri tem najbolj priporočljivi, saj vsebujejo lecitin, prav tako pa tudi špinača, soja, cvetača, solata in jabolka.

3. Jejte jagodičevje, jajčevce, rdeče zelje in rdečo čebulo, ki so bogat vir hranil in pigmentov. Ti krepijo drobne stene krvnih žil, ki oskrbujejo kožo s kisikom in hranilnimi snovmi ter izboljšujejo videz kože.

4. Začinite obroke s poprom in čilijem, ki vsebujeta veliko kapsaicina, hranila, ki povečuje pretok krvi in pomaga pri topljenju maščob.

5. Zeleni čaj in beli čaj sta odlična vira antioksidantov, ki krepijo krvne žile.

6. Popijte vsaj liter tekočine dnevno, saj boste tako preprečili dehidracijo kože in zmanjšali videz celulita.

Čudovita, kakor breskev oblikovana zadnjica, je želja številnih žensk, ki redno trenirajo,“ pravi Nicki Waterman. “Čeprav je pri obliki zadnjice izjemno pomembna tudi genetika, jo je kljub temu s trdnim delom in veliko vaje mogoče preoblikovati.“ Tako svetuje redno izvajanje vaj za krepitev zadnjičnih mišic. “Vaje za zadnjico delajte vsak dan ali vsaj vsak drugi dan. Visoko intenzivna vadba bo pospešila vaš srčni utrip in metabolizem ter pomagala porabiti več maščob.“ Pred začetkom izvajanja vaj se seveda ogrejte, da bi preprečili poškodbe mišic.

1. vaja: Ležite na desnem boku, oprti na desni komolec. Stopalo naj bi dvignjeno navzgor tako, da boste videli prste na nogah, leva roka pa naj vam bo v oporo. Napnite še trebušne mišice, nato pa z vrhnjo nogo naredite zamah nazaj in zatem še naprej. Telo naj se pri tem ne premika, vaša glava naj bo pri miru. To ponovite desetkrat, zatem pa zamenjajte položaj in nogo. Po vaji 30 sekund počivajte in nadaljujte z drugo vajo.

Čili zmanjšuje apetit in pomaga topiti odvečne maščobe, zato se mu nikar ne izogibajte.
Čili zmanjšuje apetit in pomaga topiti odvečne maščobe, zato se mu nikar ne izogibajte. FOTO: iStockphoto

2. vaja: Uležite se na hrbet in pokrčite noge. Levo stopalo naj bo pri tem na tleh, desno nogo pa dvignite v zrak. Iz tega položaja privzdignite boke in zadnjice kolikor visoko lahko, zadržite položaj tri sekunde in nato spustite boke in zadnjico na tla. Ponovite desetkrat z vsako nogo in zatem počivajte 30 sekund.

3. vaja: Tecite na mestu, postopoma pa začnite vedno bolj dvigovati pete, dokler se ne boste začeli brcati v zadnjico. Bodite osredotočeni na to, da bo vaše telo vzravnano in da ne boste s petami udarjali ob tla. Vaš tek naj bo tih, komaj slišen. To počnite eno minuto, nato pa še minuto počivajte.

O tretji vaji naredite z vsako nogo po 20 izpadnih korakov, pri izvajanju le-teh pa pazite na kolena, ki morajo biti vedno naravnost nad gležnji in pravokotno na tla in ravno telesno držo. Nato počivajte 30 sekund in ponovite še enkrat vse tri vaje.

Zadnjico lahko okrepite tudi na drugačen način, če vam te vaje ne ustrezajo. Veliko, vsaj 45 minut na dan, hodite ali tecite, vpišite se na tečaj kickboxinga, tecite na eliptični napravi, izvajajte jogo, kolesarite in hodite čim več po stopnicah ali v klanec.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587