Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjeten dosežek 42-letnice

S.P.
15. 04. 2013 13.12
8

Nekdanja manekenka Melanie Sykes se lahko pri 42 pohvali z veliko lepšo postavo, kot jo je imela pred dobrimi 20 leti. Zato pa je tudi v preteklem tednu brez kakršnega koli sramu razkrila svoj utrjeni trebuh, do katerega lahko s preprostimi vajami pridete tudi vi sami.

“Pred dobrimi 20 leti je resda hodila po največjih modnih pistah in krasila mestne plakate, pa vendar takrat ni bila videti tako dobro kot zdaj. Očitno so 40. zdaj tudi uradno nova 20.,“ je svoje navdušenje nad 42-letno britansko zvezdnico izrazil Daily Mail. Splet so namreč obkrožile zadnje fotografije Melanie Sykes, ki je med krajšim dopustovanjem v Dubaju jemala dih s svojo lepo utrjeno postavo in dokazala, da leta ali staranje res niso nikakršna ovira. “Vse se da, če se le hoče, predvsem pa tudi trdo dela,“ je povedala.

“V telovadnici vsak dan preživim vsaj 60 minut, ki jih izkoristim za boks, dvigovanje uteži in izvajanje vaj za ravnovesje telesa, redno pa tudi plavam v bližnjem kopališču,“ razkriva svoje skrivnosti in dodaja, da pa le to še ne bo dovolj. Pomembna je namreč tudi zdrava prehrana. “Dan začnem z lahkim zajtrkom, na primer probiotičnim jogurtom ali pa žitaricami, za kosilo si rada privoščim čisto juho in ribje meso, ob večerji pa je na vrsti nemastno puranje meso ter veliko sveže zelenjave. Običajno mi to zadostuje, če pa me premaga občutek lakote, pa si za malico privoščim še kakšno jabolko ali pa oreščke, ki vsebujejo veliko dobrih maščob.“ Kot opozarja, se največ neuspešnih rezultatov vadbe skriva predvsem v dejstvu, da ljudje ne znajo pravilno telovaditi ali pa jim primanjkuje tako volje kot tudi časa in denarja. Svojim oboževalcem je zato predstavila nekaj osnovnih vaj, ki jih lahko tudi sami izvajate kar v udobju lastnega doma.

V formo lahko pridete tudi s čisto preprostimi vajami:

Roke in ramena:

Uporabite drog in na vsako stran položite nekaj uteži, katerih težo prilagodite svojim močem (začetnikom se priporoča teža do 10 kilogramov). Drog položite predse, rahlo pokrčite kolena in se v počepu priklonite do njega. Prijeti ga morate z dlanmi navzven, nato pa ga dvigati do višine vašega trebuha. Nekaj sekund zadržite, nato pa se počasi vrnite v začetni položaj. To storite 15-krat, ponovite pa vsaj 3 serije.

Trebušne (osrednje in stranske) mišice, zadnjica, noge:

Pred sabo postavite veliko telovadno žogo in se s pokrčenimi komolci skoraj leže naslonite nanjo, tako da se samo vaši nožni prsti dotikajo tal (ste v poševnem položaju). Napnite predel vašega trebuha in počasi dvigajte vsako nogo posebej, dokler ne bo v vzporednem položaju s tlemi. Ob dvigu poskusite pozo zadržati vsaj 2 sekundi, nato pa nogo spet počasi spustite na tla (nekaj cm pred tlemi jo ustavite) in jo znova dvignite. Z vsako nogo posebej morate to storiti 15-krat, v vsaj treh ponovitvah.

Trebušne (osrednje in stranske) mišice, roke:

Lezite na hrbet in pokrčite kolena, z rokami pa na prsni koš naslonite manjšo medicinsko žogo, ki po velikosti spominja na nogometno. Počasi se dvignite v sedeči položaj (kolena so še vedno pokrčena), roke, v katerih držite žogo, pa potisnite do konca v zrak – stran od telesa. Pozo zadržite 2 sekundi, nato pa se počasi vrnite v ležeči položaj in vajo ponovite še 20-krat v treh serijah.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602