Vizita.si
Čas dolgih hlač in debelih nogavic je mimo. Zdaj bomo lahko spet pokazali noge.

Novice

Kako do seksi nog?

E.T.
21. 04. 2010 14.39
2

Dnevi so vse toplejši in počasi bodo dolge hlače nadomestila krajša krila ter kratke hlače. Zato vam ponujamo nekaj preprostih nasvetov, kako noge pripraviti na vroče pomladne dneve in kako doseči, da bodo vaše noge seksi kot še nikoli.

Čas dolgih hlač in debelih nogavic je mimo. Zdaj bomo lahko spet pokazali noge.
Čas dolgih hlač in debelih nogavic je mimo. Zdaj bomo lahko spet pokazali noge.FOTO: iStockphoto
1. Naj postanejo počepi vaši najboljši prijatelji

Če ste med zimo lenarili in telovadba ni bila ravno vaša najpomembnješa skrb, zdaj pa se to zimsko spanje pozna na vaših nekoliko bolj ohlapnih nogah, potem je zadnji čas, da se lotite vaj za krepitev nog. Vsaj trikrat v tednu si vzemite uro časa in se posvetite svojim nogam. Delajte izpadne korake na mestu ali v koraku in delajte počepe – najprej z lastno težo, torej brez uteži, potem pa lahko v roke vzamete tudi kakšno utež in nadaljujete z vajami. In če boste vsak teden pridno vadili, bodo rezultati kmalu vidni, dolge in ohlapne hlače pa boste brez težav zamenjali za oprijete pajkice, vroče hlačke in kratka krilca.

Za seksi noge delajte izpadne korake in počepe – najprej z lastno težo, potem pa lahko v roke vzamete tudi kakšno utež.
Za seksi noge delajte izpadne korake in počepe – najprej z lastno težo, potem pa lahko v roke vzamete tudi kakšno utež. FOTO: iStockphoto

2. Odpravite nepravilnosti na koži

Če je koža na vaših nogah zrnasta in lisasta, če se vam zdi, da ste si čez zimo pridobili celo nekaj dodatnega celulita, potem skušajte spodbuditi prekrvavitev s kakšnimi maskami za telo in kremami ter se redno masirajte. Kajti celulit nastaja zato, ker se v podkožju kopičijo maščobne celice, to pa upočasnjuje prekrvavitev in posledično povzroča odmiranje vezivnega tkiva. Z masažo boste pospešili krvni in limfni obtok ter sproščanje maščob iz podkožja. Ne pozabite pa tudi na piling, s katerim boste staro zgornjo plast kože prečistili in sčasoma dosegli, da bodo vaše noge bolj gladke in manj lisaste.

3. Adijo, neprivlačne in nadležne dlake

Če ste se med zimo zaradi tega, ker ste večinoma nosili dolge hlače, nekoliko zanemarili in depilacija oziroma britje ni bilo vaše skorajda vsakdanje opravilo, je zdaj vsekakor pravi čas, da se lotite odstranjevanja dlak. Če britja zaradi kratkotrajnega učinka ne marate, razmislite o voskanju, depiliranju ali celo trajnem odstranjevanju dlak. Skratka, vaše noge bodo veliko bolj privlačne, če bodo gladke in sijoče, kot če vam bodo izpod krila kukale temne in goste dlake.

4. Krčne žile

Raziskave kažejo, da so bolezni ven vse pogostejše v zahodnem svetu in da ima največ ljudi težave ravno s krčnimi žilami. Te tudi v Sloveniji niso redkost. Težave s krčnimi žilami lahko poskušate omiliti sami, na primer tako, da se čim več ukvarjajte z aerobnimi športi. Najbolj koristna je hoja, ki mora biti hitra, dnevno prehodite najmanj pet kilometrov. Tudi zmeren tek in kolesarjenje sta koristna, prav tako plavanje. Ker lahko na krčne žile vpliva tudi debelost – noge morajo namreč nositi večjo težo in pritisk na žile je večji – se znebite odvečnih kilogramov. Priporočljivo je tudi, da si predele s krčnimi žilami tuširate s hladno vodo, ki ima nekje med 10 in 16 stopinjami Celzija, in sicer tako dolgo, da postane že skorajda neprijetno. Potem pa noge stuširajte še s  toplo vodo, ki ima približno 38 stopinj. Te izmenične prhe nog vedno končajte s hladno vodo. Če pa s temi naravnimi načini ne uspete zmanjšati svojih težav, se z zdravnikom posvetujte o postopkih oziroma posegih, ki bi morda enkrat za vselej odpravili vaše težave.

Če ste se med zimo zaradi tega, ker ste večinoma nosili dolge hlače, nekoliko zanemarili in depilacija oziroma britje ni bilo vaše skorajda vsakdanje opravilo, je zdaj vsekakor pravi čas, da se lotite odstranjevanja dlak.
Če ste se med zimo zaradi tega, ker ste večinoma nosili dolge hlače, nekoliko zanemarili in depilacija oziroma britje ni bilo vaše skorajda vsakdanje opravilo, je zdaj vsekakor pravi čas, da se lotite odstranjevanja dlak.FOTO: iStockphoto

5. Pridobite zdravo in privlačno barvo

Vaše noge bodo nadvse privlačne, če bodo rahlo porjavele. A to nikakor ne pomeni, da morate brezglavo odhiteti v solarij ali na teraso ter se kot obsedeni nastavljati ultravijoličnim z žarkom. Porjavelost pridobivajte postopoma in s sončenjem ne pretiravajte. Zaščitite se s kremo in se soncu za kratek čas nastavite pred deseto uro zjutraj in po četrti uri popoldan.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587